пʼятниця, 11 січня 2019 00:35

Ротань замінив Головка у молодіжній збірній

37-річний Руслан Ротань став головним тренером молодіжної збірної України. Це нелогічне призначення: колишній капітан "Дніпра" тільки торік у жовтні почав тренерську кар'єру, ставши помічником В'ячеслава Шевчука в "Олімпіку".

Але нинішнє керівництво Федерації футболу України свідомо йде на такі кроки: влітку 2016-го головним тренером національної ­команди став Андрій Шевченко — людина, яка не мала до того самостійної практики. Він невдало зіграв у відборі до Кубка світу-2018, зате виграв груповий турнір Ліги націй. Який тренер Ротань — ще ніхто не знає. Але, очевидно, керівники Федерації готові дати йому право на помилку. Тим більше, наступний відбірковий цикл — до Євро-2021 — не передбачатиме боротьби за путівку на Олімпіаду. Відповідно, Ротань може "обкатати" склад, набути досвіду роботи. І вже тоді націлюватися на вихід на Євро-2023 та Олімпіаду-2024, ставши першим українським фахівцем, чия футбольна команда зіграла на Іграх.

Ротань замінив на посаді Олександра Головка, 47 років. Його звільнення має підстави. Українська "молодіжка" у відборі на Євро-2019 поступилася грандам — Англії та Нідерландам. Це можна прийняти, але виїзну нічию з Латвією та домашню перемогу над Андоррою на останніх секундах — ні. Очевидно, що Головко недопрацював. Водночас дев'ять футболістів із молодіжної збірної дебютували в національній команді. Це добрий показник, але цих гравців готували клубні тренери, а не Головко.

Зараз ви читаєте новину «Ротань замінив Головка у молодіжній збірній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі