пʼятниця, 20 квітня 2018 06:10

Рішення Суркісів перешкодить "Динамо" здобути чемпіонство

В останньому турі чемпіонату України з футболу київське "Динамо" перемогло "Шахтар" — 1:0. Виграш столичної команди ­дозволив їй наблизитися до основного конкурента. Тепер "Шахтар" випереджає "Динамо" на три очки.

Проте все одно шанси на підсумкове перше місце в динамівців практично нульові. До закінчення чемпіонату залишається п'ять турів. У останньому "Динамо" прийматиме "Шахтар". Очевидно, що до того часу відстань між лідерами збережеться. "Шахтареві" просто ні з ким втрачати очок.

"Динамо", навпаки, вийшло на пік фізичних можливостей. Саме він дозволив запресингувати "Шахтар". Тому навряд чи кияни вдруге поспіль спіткнуться у виїзному матчі з "Вересом". 25 лютого кияни програли цій команді — 0:1. Після того в чемпіонаті здобули шість перемог поспіль.

Але очна зустріч лідерів у Києві майже не матиме значення. "Динамо" здатне наздогнати конкурента за очками. Проте в "Шахтаря" краща різниця забитих і пропущених м'ячів. Саме вона — головний чинник на випадок рівної кількості очок і чудова страховка для донецького клубу.

У безнадійній для "Динамо" ситуації винні власники клубу брати Григорій та Ігор Суркіси.

Команда отримала технічну поразку за неприбуття на матч першого етапу до Маріуполя. Ініціатива надходила від Суркісів, які вели війну проти президента Федерації футболу України Андрія Павелка. Брати "обставили" своє рішення відсутністю гарантій безпеки у прифронтовому місті. Згодом Суркіси програли українські та міжнародні суди. Змушені були везти команду на Донеччину на поєдинок другого етапу. У ньому кияни перемогли — 3:2. Очевидно, що й раніше, замість технічної поразки, команда привезла б із Маріуполя бодай очко. Зараз воно мало б надважливе значення.

У трьох матчах чемпіонату України 2017/18 "Динамо" двічі перемогло "Шахтар" і одного разу зіграло внічию. Київська команда не пропустила від головного суперника жодного м'яча. Прикро віддати за таких умов перше місце. Але до цього всі були готові — настільки великою здавалася перевага "Шахтаря".

Зате стратегічно "Динамо" перебуває у кращій ситуації. Вдала серія зміцнила позиції головного тренера команди 44-­річного ­Олександра ­Хацкевича. Суркісам немає сенсу змінювати фахівця, успішного в роботі з молодими гравцями, на яких клуб робить ставку. Хацкевич показав, що може обійтися без проблемного для всіх тренерів центрального захисника Хачеріді. Нинішній тренер "Динамо" асоціюється з усіма перемогами та поразками. Тоді як за його попередником, Сергієм Ребровим, стояла тінь іспанського помічника Рауля Ріанчо.

Натомість "Шахтар", імовірно, залишить головний тренер Паулу Фонсека. Точно — провідні гравці. Такі, як Фред і Бернард. Ані селекція донеччан, ані їхній український "резерв" не можуть підтримати рівень клубу. Очікується перебудова. Хто найкраще її проведе — запитання. Не виключено, що "Шахтар" поверне Мірчу Луческу.

А поки що Хацкевич і Фонсека за рівних умов мають зійтися 9 травня у фінальному матчі Кубка України.

Зараз ви читаєте новину «Рішення Суркісів перешкодить "Динамо" здобути чемпіонство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі