четвер, 23 липня 2009 20:24

Ребров може повернутися на поле

Колишній нападник київського "Динамо" і збірної України з футболу Сергій Ребров, 35 років, закінчив спортивну кар"єру. Останні півтора року він провів у російському "Рубіні". На початку цього сезону перестав потрапляти до основного складу, тож улітку залишив клуб.

У Києві Сергій тренувався з "Арсеналом", та узгодити умови контракту не вдалося. Продовжувати кар"єру за межами столиці відмовився. Ребров хоче бути із сім"єю — 9-річним сином Дмитром та дружиною Людмилою. Подейкують, вона вплинула на його рішення завершити кар"єру гравця.

Ребров прийняв пропозицію Ігоря Суркіса працювати асистентом тренера в молодіжній команді "Динамо". У вересні планує піти на тренерські курси.

— Хоча якщо надійде пропозиція, то вже за тиждень зможу грати, — вважає Ребров.

Кияни Дмитра не злюбили

На початку кар"єри він виступав за донецький "Шахтар", у 1992–2000 роках був гравцем київського "Динамо". За 11 млн фунтів стерлінгів його продали у "Тоттенхем". Але в Англії у Сергія не склалося. Так само, як і в турецькому "Фенербахче". Тож 2005-го повернувся в "Динамо". А за два роки, через конфлікти з тодішнім тренером Йожефом Сабо, перебрався до Казані. Із Ребровим команда сенсаційно стала чемпіоном Росії.

Сергій є найкращим бомбардиром чемпіонатів України: 123 м"ячі — у вищій лізі, ще 20 — у кубку, 15 — за збірну і 31 — в єврокубках. Ребров дев"ять разів ставав чемпіоном країни та шість — володарем Кубка. Також вигравав першість Туреччини і Росії. 2006-го у складі національної збірної України дійшов до 1/4 фіналу чемпіонату світу.

31-річного Олександра Рикуна зав"язати з футболом змусила травма — зламав руку. Після операції погано згинався лікоть. Тож півзахисник харківського "Металіста" працюватиме селекціонером цього клубу.

Подейкують, Олександр травмувався після падіння з вікна третього поверху львівського готелю. "Металіст" тоді базувався у "Святославі" напередодні матчу з ФК "Львів". У клубі цю інформацію заперечують. Рикун неодноразово конфліктував із тренерами через зловживання алкоголем.

У складі дніпропетровського "Дніпра" він був визнаний найкращим гравцем чемпіонату України в сезоні 2003–2004. Із "Металістом" тричі став "бронзовим" призером першості країни. За збірну України зіграв вісім матчів.

Дмитро Михайленко, 36 років, останні два роки провів на Кіпрі. Виступав за команду АПОП, з якою виграв кубок країни і пробився в Лігу Європи.

— Травми дістали! — пояснює Михайленко. — Хотілося б і далі залишатися у футболі і спробувати себе у ролі тренера.

Дмитро виступав за "Дніпро", "Динамо" та"Металург" із Запоріжжя. А ще — за ізраїльські "Хапоель" та "Бейтар". За збірну України зіграв 23 матчі, забив два м"ячі. 1994-го не реалізував пенальті московському "Спартаку" в матчі Ліги чемпіонів. І хоча кияни пройшли москвичів, столичні вболівальники не злюбили Михайленка. Найпам"ятніший гол він провів у складі олімпійської збірної у березні 1995-го. Ледве не з центру поля — італійцям. У команді суперника тоді грав Дель П"єро. Україна перемогла Італію.

Зараз ви читаєте новину «Ребров може повернутися на поле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі