середа, 15 вересня 2010 01:59

Рафаель Надаль уперше виграв тенісний чемпіонат США

Автор: фото: REUTERS/Gary Hershorn
  Рафаель Надаль — фанат футболу. Уболіває за мадридський ”Реал”, хоча його рідний дядько грав за ”Барселону”
Рафаель Надаль — фанат футболу. Уболіває за мадридський ”Реал”, хоча його рідний дядько грав за ”Барселону”

Завершився відкритий чемпіонат США з тенісу — останній турнір сезону із серії Великого Шолома. Вперше його переможцем став іспанець 24-річний Рафаель Надаль. У фінальному поєдинку він обіграв серба Новака Джоковича — 6:4, 5:7, 6:4, 6:2. Матч закінчився в понеділок, на день пізніше запланованого, через дощову погоду.

Надаль — сьомий тенісист в історії, який перемагав на всіх турнірах Великого Шолома, відкритих чемпіонатах Австралії, Франції та США, а також на Вімблдонському турнірі. На його рахунку й золота олімпійська нагорода. Подібним успіхом може похвалитися тільки американець Андре Аґассі.

Найдивніше: найважчі свої матчі на турнірі Рафаель провів на його старті проти росіянина Теймураза Ґабашвілі та узбека Дениса Істоміна. Чемпіонат США показав, що іспанець значно додав у фізичній підготовці й покращив свою подачу. Її швидкість зросла на 10–15 км/год. Якщо раніше Надаль відсиджувався на задній лінії й відбивав удари суперника, то тепер частіше виходить до сітки, бере ініціативу в розіграшах на себе. Одначе тенісист визнає, що гру біля сітки ще треба удосконалити.

Серед жінок першість здобула бельгійська спортсменка Кім Клійстерс, яка у вирішальному двобої перемогла росіянку Віру Звонарьову — 6:2, 6:1.

Зараз ви читаєте новину «Рафаель Надаль уперше виграв тенісний чемпіонат США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі