вівторок, 27 березня 2018 00:20

Пропустили знову після "стандарту"
2

Андрій Лунін з луганської ”Зорі” став наймолодшим воротарем-дебютантом у історії збірної України. 23 березня зіграв проти Саудівської Аравії у віці 19 років та 40 днів. Після матчу Лунін вирушив до молодіжної збірної, яка сьогодні гратиме на виїзді проти Англії матч кваліфікації до Євро-2019
Фото: www.politeka.net

Збірна України з футболу провела перший матч 2018 року. 23 березня підопічні Андрія Шевченка зіграли внічию, 1:1, з командою Саудівської Аравії, яка має найнижчий рейтинг серед учасників фінальної частини Кубка світу.

Шевченко зібрав практично оптимальний склад. Виняток — травмований Андрій Ярмоленко. Із новачків запросив форварда бельгійського "Гента" Романа Яремчука, але він приїхав із травмою. Тому повернувся до свого клубу.

Цікаво було подивитися на роль у збірній Віктора Циганкова й Олександра Зінченка. Перший зараз є лідером "Динамо". Другий — грає в основному складі "Манчестер Сіті", найсильнішої поки що команди сезону. Обоє вийшли з перших хвилин.

Зінченко у клубі грає лівого захисника. Шевченко випустив його в центр поля. Особливо нічого не показав. Середній лінії українців бракувало взаєморозуміння.

Наша команда не відмовилася від того футболу, який прагнула показати у відбірковому турнірі Кубка світу. Намагалися контролювати м'яч, високо пресингувати суперника, атакувати флангами. Дощ і важке поле перешкодили українцям показати кращу гру в першому таймі. Але після перерви справи пішли ще гірше, бо суперник став діяти впевненіше. Наприкінці матчу нашим удалося притиснути опонентів до їхніх воріт. Українці створили кілька стовідсоткових моментів, але не реалізували їх.

— Гра в наших не вийшла, — каже колишній форвард збірної України Іван Гецко, 47 років. — Не побачили того, чого чекали у протистоянні з посереднім суперником. Пропускаємо знову після "стандартів". Цьому варто приділити увагу. Порівняно із відбором до Кубка світу не помітив нічого нового у грі. Але добре, що пробуємо нових футболістів і поєднання (зіграли за схемою 1–4–1–4–1, у центрі поля Шевченко випустив одного опорника Степаненка і чотирьох атакувальних півзахисників — Коноплянку, Зінченка, Циганкова й Марлоса. — ГПУ).

Чому проти Саудівської Аравії граємо з одним нападаючим? Чому змінюємо позицію Марлоса, переводячи його з правого флангу в центр?

27 березня збірна України зіграє наступний контрольний поєдинок проти Японії.

Футбол. Товариський матч

Україна — Саудівська Аравія — 1:1 (1:1)

Україна: Лунін — Караваєв, Хачеріді (Ордець, 70), Ракицький, Матвієнко (Соболь, 65) — Степаненко — Циганков (Буяльський 46), Зінченко (Малиновський 65), Марлос (Бесєдін 85), Коноплянка — Кравець

Голи: Кравець (32) — Аль Муваллін (38)

27 березня, вівторок.

Товариський матч

Україна — Японія

15.20 за київським часом. ТБ: "Україна".

Текстова трансляція: gazeta.ua

Євро-2019 серед 21-річних. Кваліфікаційний турнір

27 березня, вівторок

Англія — Україна

20.00 за київським часом. Шеффілд, Англія

ТБ: матч не транслюється

У кваліфікаційному турнірі ­беруть участь 54 команди. ­Розподілені на дев'ять груп по шість у кожній. До фінальної частини ­потрапляють дев'ять переможців груп. ­Чотири з дев'яти команд, що посіли ­другі місця, в групах грають стикові ­матчі плей-­оф і визначають володарів ще двох путівок. Із кваліфікаційного турніру до фінальної частини виходять 11 ­команд. Збірна Італії потрапляє туди автоматично як господар змагань.

Зараз ви читаєте новину «Пропустили знову після "стандарту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі