пʼятниця, 06 березня 2009 16:50

Президента прем"єр-ліги оберуть 15 травня

У четвер у Будинку футболу відбувся перший етап виборів президента української прем"єр-ліги. Власників "Шахтаря" та "Металіста" — Ріната Ахметова й Олександра Ярославського — на зустрічі не було.

На посаду претендували колишній президент київського "Арсеналу" Вадим Рабинович, 55 років, та швейцарський менеджер Томас Курт, 52 роки, екс-керівник групи G-14 — найвпливовішого об"єднання футбольних клубів, яке припинило своє існування рік тому.

Ніхто з них не отримав потрібних дев"яти голосів для перемоги в першому турі: за Курта — сім голосів, за Рабиновича — п"ять. Ще чотири клуби утрималися. Швейцарця підтримав "Шахтар", а Рабиновича — "Дніпро" та "Динамо".

15 травня відбудеться другий тур виборів, коли два кандидати представлять програми розвитку футболу.

— Я хочу перемогти не 7:5, а через домінуючу кількість голосів, — каже "ГПУ" Рабінович. — Вважаю, буде неправильним, коли на такій посаді працюватиме іноземний фахівець. Думаю, президенти клубів це також розуміють. Якщо мене оберуть, одразу ж призначу іноземця на посаду генерального директора, щоб уникнути розмов в упередженості. А ще зменшу внески клубів — не хочу годувати роздутий штат прем"єр-ліги.

Виконувачем обов"язків президента прем"єр-ліги залишається Віталій Данилов.

Зараз ви читаєте новину «Президента прем"єр-ліги оберуть 15 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі