четвер, 23 липня 2009 19:43

Прем"єр-ліга України увійшла до десятки найкращих у світі

Вітчизняна прем"єр-ліга посіла дев"яте місце в рейтингу найсильніших чемпіонатів світу. У вівторок Міжнародна федерація футбольної історії та статистики оприлюднила його на своєму інтернет-сайті.

Лідирує в рейтингу прем"єр-ліга Англії. До трійки найкращих входять чемпіонати Бразилії й Аргентини. Випереджають Україну також першості Німеччини, Іспанії, Італії, Франції та Чилі. Росія посіла 29-те місце.

— Я б не сказав, що російська прем"єр-ліга слабша за українську, — каже колишній захисник київського "Динамо" та збірної України Владислав Ващук, 34 роки. — Чемпіонати приблизно рівні. Інша річ, як клуби показали себе в Європі.

Перелік найсильніших чемпіонатів світу оновлюють щороку в липні. Місця в рейтингу визначають за результатами виступів клубів на міжнародній арені. Минулий євросезон став для українських команд одним із найуспішніших в історії. Донецький "Шахтар" виграв Кубок УЄФА. Київське "Динамо" дійшло до півфіналу цього турніру. "Металіст" вибув із розіграшу на стадії 1/8 фіналу. Російські клуби в Європі провалилися.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр-ліга України увійшла до десятки найкращих у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі