понеділок, 12 лютого 2007 16:17

Олена Ісінбаєва встановила світовий рекорд у Донецьку

Автор: фото: reuters/Valery Belokryl
  Олена Ісінбаєва 20 разів встановлювала світові рекорди
Олена Ісінбаєва 20 разів встановлювала світові рекорди

Минулої суботи у Донецьку відбувся ХVІІІ Міжнародний легкоатлетичний турнір "Зірки жердини". Головна "зірка" змагань 24-річна росіянка Олена Ісінбаєва встановила світовий рекорд для закритих приміщень. Вона стрибнула на 4 м 93 см — на 2 см вище, ніж її попереднє досягнення. Донецький Палац спорту "Дружба" увосьме став свідком покращення минулих результатів. Три рази історію переписував Сергій Бубка, п"ять — Олена Ісінбаєва.

— У Донецьку я почуваюся як удома, — зізнається рекордсменка світу після закінчення змагань. — Перші два стрибки були досить легкими, а коли не підкорилася висота 4,72, ми з тренером вирішили ризикувати.

Виступала Ісінбаєва під композицію земляка Діми Білана "Невозможное возможно".

— Скучила за російськими мелодіями, — пояснює.

Напередодні турніру в російської чемпіонки виникли непередбачувані труднощі. Її жердини "загубилися" при пересадці у Мілані. Організатори швидко владнали непорозуміння. У п"ятницю ввечері "знаряддя праці" рейсом через Прагу було доставлено до Києва, а звідти до Донецька.

Переможниця отримала кілограмовий злиток чистого золота. Організатори відмовилися від того, щоб поповнювати автопарк спортсменів. Бо, скажімо, навіщо Ісінбаєвій ще одна "шкода"? Журналісти запропонували світовій рекордсменці розпиляти злиток. Та делікатно відмовилася.

Ісінбаєва — олімпійська чемпіонка-2004, 20-разова рекордсменка світу. 12 серпня 2005 року в Гельсінкі вона стрибнула на 5м 01 см і встановила рекорд світу на відкритих стадіонах. Неодружена, тренується під керівництвом Віталія Петрова — колишнього наставника Сергія Бубки. Якийсь час мешкала у столиці Донбасу. Торік їй було присвоєно звання почесного громадянина Донецька.

Сергій Бубка постійно відвідує турнір. Навіть торік, коли змагання проходили у розпал зимової Олімпіади, він зумів вирватися до Донецька. Один зі спонсорів турніру, компанія "Кока-кола", вручила Бубці подарунок — пляшку ємністю 0,33 літра, виготовлену з гірського кришталю.

— Це унікальна пляшка, ручної роботи, — зазначає представник компанії. — Щоб довезти трофей цілим з американської Атланти до Донецька, я загорнув його у спортивний капелюшок своєї доньки.

Зараз ви читаєте новину «Олена Ісінбаєва встановила світовий рекорд у Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі