вівторок, 22 серпня 2017 06:25

Нинішня "Зоря" не має майстерних футболістів

Автор: www.football.ua
  Юрій Вернидуб працює на посаді головного тренера ”Зорі” з 2012 року
Юрій Вернидуб працює на посаді головного тренера ”Зорі” з 2012 року

Луганська "Зоря" — бронзовий призер чемпіонату України 2016/17 — невдало стартувала в нинішньому сезоні. Має три поразки у шести матчах, посідає восьму позицію.

— У попередні роки в роботі з командою Юрій Вернидуб (найкращий тренер України-2016. — ГПУ) займався лише творчою складовою, — пояснює колишній нападаючий донецького "Шахтаря" Віктор Грачов, 60 років. — Він мав під рукою гарно навчених дублерів і юніорів "Шахтаря". З ними не треба було вовтузитися й розповідати про ази футболу. Плюс — самі по собі ці гравці були талановиті. Більшість із них спокійно поїхали за кордон і виступають там далеко не на останніх ролях. Маючи навчених гравців, можна було ставити гру й боротися за призові місця в Україні.

Інша річ — зараз. Дивлячись на гру "Зорі", я не знаю, що ця команда робила на передсезонних зборах. Не видно бази. Прийшла різноманітна публіка. Замість того, щоб ставити гру, Вернидуб змушений навчати їх азів футболу. У команди зникла майстерність провідних виконавців. Немає лідерів у лініях, якими були Караваєв, Петряк. Уже в другому колі минулого чемпіонату було помітно, що "Зоря" підсідає. Зараз ці процеси лише посилилися. Мені страшно за єврокубковий сезон луганців (14 вересня команда стартує у груповому турнірі Ліги Європи. — ГПУ). З такою грою вони стануть хлопчиками для биття в груповому турнірі Ліги Європи. У Луганська немає основного складу. Команда явно не зіграна, й часу на розкачку в неї явно не лишилося.

Кількома тижнями раніше Вернидуб висловив бажання подати у відставку. Керівництво клубу її не прийняло. Нині про звільнення головного тренера також не йдеться: у нього є достатньо часу, щоб виправити ситуацію.

Футбол. Чемпіонат України 2017/18. Прем'єр-ліга

Результати матчів шостого туру

"Шахтар", Донецьк — "Олімпік", Донецьк — 2:0; "Динамо", Київ — "Сталь", Кам'янське, Дніпропетровщина — 4:1; "Чорноморець", Одеса — "Верес", Рівне — 0:1; "Карпати", Львів — "Олександрія", Кіровоградщина — 0:0; "Ворскла", Полтава — "Маріуполь", Донеччина — 1:0; "Зірка", Кропивницький — "Зоря", Луганськ — 2:1

Сьомий тур

26 серпня, субота

17.00 "Сталь" — "Зірка" ТБ: "Футбол 2"; 19.30 "Олімпік" — "Карпати" ТБ: "Футбол 2"

27 серпня, неділя

17.00 "Верес" — "Шахтар" ТБ: "Спорт 1"; 17.00 "Маріуполь" — "Динамо" ТБ: "Футбол 1"; 19.30 "Олександрія" — "Ворскла" ТБ: "Футбол 1"; 19.30 "Зоря" — "Чорноморець" ТБ: "2+2"

Ліга Європи 2017/18

Перші матчі

"Марітіму", Фуншал, Португалія — "Динамо", Київ, Україна — 0:0

Повторний матч

24 серпня, четвер. 19.45. ТБ: "2+2". Текстова трансляція — gazeta.ua

БАТЕ, Борисов, Білорусь — "Олександрія", Україна — 1:1

Повторний матч

24 серпня, четвер. 20.00 ТБ: "Футбол 2"

Зараз ви читаєте новину «Нинішня "Зоря" не має майстерних футболістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі