середа, 06 квітня 2011 02:45

Німецький промоутер хоче зірвати бій Кличко–Хей

Запланований на 25 червня або 2 липня бій між одним із братів Кличків і володарем титулу WBA у надважкій вазі, британцем Девідом Хеєм під загрозою зриву. Його ініціатор — 66-річний Клаус-Петер Коль,  власник гамбурзької компанії "Універсум бокс-промоушен".

Німецький промоутер заявив про намір подати позов до суду на Всесвітню боксерську асоціацію і добитися поєдинку з Хеєм для свого підопічного — обов'язкового претендента на пояс WBA, узбека Руслана Чагаєва. За правилами WBA, британець повинен провести обов'язковий захист проти Чагаєва навесні цього року. Натомість той підписав контракт на об'єднувальний бій із Кличком.

— Чагаєв — обов'язковий претендент на бій із Хеєм, — говорить Коль. — Мені цікаво, як WBA обґрунтує дозвіл на проведення об'єднувального бою Хей — Кличко. Суду доведеться вирішувати, на що ми маємо право.

Малоймовірно, що німецькому промоутерові через суд удасться перешкодити провести бій Кличко — Хей. Можливі три варіанти розвитку подій: 1) команда Чагаєва отримає фінансову компенсацію від команди Хея і гарантію від WBA на першочергове проведення титульного поєдинку; 2) Всесвітня боксерська асоціація присвоїть Хею статус суперчемпіона, а Чагаєву дасть право розіграти вакантний пояс із, наприклад, другим номером рейтингу WBA, росіянином Олександром Повєткіним; 3) суд визнає, що медичні показання Чагаєва можуть бути достатньою підставою для відмови йому у праві на титульний бій. Свого часу матч-реванш Валуєв — Чагаєв скасували через те, що у крові узбецького спортсмена виявили гепатит.

Віталій Кличко влітку може зустрітися з Ляховичем

Український чемпіон світу за версією WBC 39-річний Віталій Кличко (42 перемоги, 39 нокаутів, дві поразки, нуль нічиїх) може провести черговий захист свого титулу 4 червня. Найімовірнішим його суперником називають колишнього чемпіона світу, білоруса Сергія Ляховича, 34 роки (25 перемог, 16 нокаутів, три поразки, нуль нічиїх). А у вересні Віталій має зустрітися з чемпіоном світу у двох вагових категоріях, поляком 34-річним Томашем Адамеком (43 перемоги, 28 нокаутів, одна поразка, нуль нічиїх).

 

Зараз ви читаєте новину «Німецький промоутер хоче зірвати бій Кличко–Хей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі