четвер, 26 червня 2008 20:24

Німці вийшли до фіналу Євро-2008

Автор: фото: reuters/Pascal Lauener
  Захисник збірної Німеччини Філіпп Лам (праворуч) протистоїть правому лінійному Туреччини Хаміту Алтинтопу. Лам забив у зустрічі вирішальний гол, який назвав найважливішим у кар’єрі. Телетрансляція матчу на Європу переривалася через грозу в Австрії. Вона п
Захисник збірної Німеччини Філіпп Лам (праворуч) протистоїть правому лінійному Туреччини Хаміту Алтинтопу. Лам забив у зустрічі вирішальний гол, який назвав найважливішим у кар’єрі. Телетрансляція матчу на Європу переривалася через грозу в Австрії. Вона п

Збірна Німеччини стала першим фіналістом футбольного Євро-2008. У півфіналі триразові чемпіони Європи обіграли турецьку збірну — 3:2.

Суперник німців у вирішальному поєдинку визначився учора ввечері в матчі Іспанія — Росія.

Сам фінал пройде 29 червня на 50-тисячному стадіоні "Ернст Хаппель" у столиці Австрії — Відні. Заключний матч турніру розпочнеться о 21.45 за київським часом, а обслуговуватиме його італійська бригада арбітрів на чолі з Роберто Розетті. Прямі трансляції вестимуть телеканали УТ-1 (коментатор — Циганик), "Спорт-1" (Вацко/Андронов, із Відня) та "НТВ+футбол" (Розанов/Уткін, із Відня).


Олег Саленко, 38 років, найкращий бомбардир Кубка світу-1994:

— Німеччина перемогла. Проте якщо в чвертьфіналі проти Португалії підопічні Йоахіма Лева зіграли потужно й надійно, то про півфінальний поєдинок цього не скажеш. Турки, особливо в першому таймі, спокійно комбінували, користуючись провалами на лівому фланзі оборони Німеччини. Триразові чемпіони Європи натомість діяли розрізнено, провалювалися в опорних центральних зонах, тому Лев поквапився випустити на поле Фрінґса.

Добре для Німеччини, що Швайнштайґер швидко зрівняв рахунок. Інакше гра могла б піти за іншим сценарієм. А так її підсумок визначила вища індивідуальна майстерність німців.

Йоахім Лев, 48 років, головний тренер збірної Німеччини:

— Це була справжня битва. Туреччина зіграла очікувано сильно. Надто — в технічному плані. По ходу матчу ми зробили безліч помилок, програли багато єдиноборств. Але після того, як рахунок став 2:2, ми проявили характер.


Фатіх Терім, 54 роки, головний тренер збірної Туреччини:

— Ми провели хороший матч і зазнали образливої поразки. У німців відмінна команда, яка діяла дуже компактно. Шкода — думав, що моя команда зіграє у фіналі.


Німеччина — Туреччина — 3:2 (1:1).

25 червня. Базель (Швейцарія). Стадіон "Сент-Якоб Парк". 42 000 глядачів (розрахований на 42 000). +27°С.

Суддя: М. Бузакка (Швейцарія).

Німеччина: Леманн, Фрідріх, Мертезакер, Мецельдер, Лам, Швайнштайґер, Рольфес (Фрінґс, 46), Хітцльшперґер, Баллак, Подольський, Клозе (Янсен, 90+1).

Тренер: Йоахім Лев.

Туреччина: Рушту Рекбер, Сабрі Сариоглу, Мехмет Топал, Гекхан Зан, Хакан Балта, Мехмет Ауреліо, Казім-Річардс (Тюмер Метін, 90+2), Айхан Акман (Мевлют Ердінг, 81), Хаміт Алтинтоп, Уґур Борал (Гекденіз Караденіз, 84), Семіх Шентюрк.

Тренер: Фатіх Терім.

Голи: Уґур Борал (22), Швайнштайґер (27), Клозе (80), Семіх Шентюрк (86), Лам (90).

Попередження: Семіх Шентюрк (53), Сабрі Сариоглу (90+4).

Зараз ви читаєте новину «Німці вийшли до фіналу Євро-2008». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі