неділя, 09 липня 2006 16:01

Німці стали третіми

Збірна Німеччини стала бронзовим призером Кубка світу-2006 з футболу. У матчі за третє місце підопічні Юргена Клінсманна переграли збірну Португалії — 3:1. Героєм поєдинку став півзахисник господарів Бастіан Швайнштайгер, на рахунку якого два м"ячі.

Матчі за третє місце на Мундіалі часто звинувачують у відсутності інтриги та значимості. Гравці, які програли півфінал, не хочуть викладатися у наступному поєдинку. Окрім того, і переможці, і переможені "малого фіналу" отримують однакові преміальні від ФІФА — $17,5 мільйона. Але прес-аташе ФІФА Маркус Зіглер каже, що поєдинки за третє місце будуть проводитися й надалі.

— Рішення ФІФА правильне, — погоджується віце-президент "Динамо" Йожеф Сабо, 65 років, який виступав за збірну СРСР у 1966 році, коли та єдиний раз у своїй історії грала у "малому фіналі". — Для великих команд "бронза" — слабка втіха. Але для менш авторитетних футбольних держав посісти третє місце — дуже почесно. Турків, які досягли подібного чотири роки тому, інакше як третьою командою Мундіалю і не називали.

Господарі втретє в історії Кубка світу завоювали бронзові нагороди. 1962 року це зробили чилійці, а 1990-го — збірна Італії. На минулому турнірі корейці, співгосподарі Мундіалю-2002, "малий фінал" програли.




Німеччина — Португалія — 3:1 (0:0)

8 липня. Штутгарт. "Ґоттліб Даймлер". 50 000 глядачів. +20°C.

Суддя: Т. Камікава (Японія).

Німеччина: Кан, Янсен, Новотний, Метцельдер, Лам, Швайнштайгер (Хітцльшпергер,79), Кель, Фрінгс, Шнайдер, Подольський (Ханке, 73), Клозе (Нойвілл, 65). Тренер: Юрген Клінсманн.

Португалія: Рікарду, Пауло Феррейра, Рікарду Кошта, Мейра, Нуну Валенте (Нуну Гомеш, 69), Коштінья (Петі, 46), Маніше, Сімао, Деку, Кріштіану Рональду, Паулета (Фігу, 77). Тренер: Луїс Феліпе Сколарі (Бразилія).

Голи: Швайнштайгер (56,78), Петі (61, у свої ворота), Нуну Гомеш (88).

Зараз ви читаєте новину «Німці стали третіми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі