четвер, 17 січня 2013 00:00

Наталя Попова здатна увійти до "десятки" найкращих фігуристок Європи

З 21 по 27 січня у Загребі відбудеться чемпіонат Європи з фігурного катання. Столиця Хорватії п'ять років тому приймала континентальну першість. Відтоді склад нашої збірної оновили на 100%. Єдиною, хто з тієї команди виступить цьогоріч, буде Тетяна Волосожар. Але під прапором іншої держави — Росії.

Крім того, що склад української команди оновили, ще й суттєво скоротили. Якщо у змаганнях одиночників і п'ять років тому було по одному учаснику, то серед танцювальних дуетів та спортивних пар наших було по двоє.

У змаганнях спортивних пар виступали Тетяна Волосожар/Станіслав Морозов і Катерина Костенко/Роман Талан. У новому олімпійському циклі ми довго залишалися без своїх представників на дорослому рівні. Проте цього року на європейській арені дебютують Юлія Лаврентьєва та Юрій Рудик.

Цікаво буде спостерігати і за протистоянням двох колишніх українок. Саме німецька пара Олена Савченко/Робін Шолкови та російська Тетяна Волосожар/Максим Траньков повинні розіграти золоті нагороди.

Серед танцювальних дуетів 2008-го змагалися Ганна Задорожнюк/Сергій Вербилло й Алла Бекназарова/Володимир Зуєв. Обидва завершили кар'єру 2010 року. А невдалий виступ українців на торішній континентальній першості призвів до того, що у Загребі нас представлятиме лише один танцювальний дует — переможці чемпіонату України Шивон Хікін-Кенеді і Дмитро Дунь. Фігуристи дебютували разом минулого сезону, проте у Загребі сподіваються потрапити до десятки.

Непоганий шанс "зачепитися" за десятку має Наталія Попова. Вихованка Віктора Петренка прогресує. Якщо їй вдасться ввійти до десятки у Загребі, Україну 2014-го вперше за сім років представлять на континентальній першості двоє учасниць.

У чоловічому одиночному катанні що не рік, то новий учасник. Торік Україну представляв Дмитро Ігнатенко, та переможцем чемпіонату України-2012 став Яків Годорожа. Говорити про десятку тут складно. Певно, головним завданням для дебютанта такого рівня змагань буде потрапити до довільної програми.

Зараз ви читаєте новину «Наталя Попова здатна увійти до "десятки" найкращих фігуристок Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі