середа, 07 жовтня 2009 18:34

Наші фехтувальниці взяли "золото"" чемпіонату світу

Автор: фото: REUTERS/Murad Sezer
  Ольга Харлан завдала вирішального уколу у фінальному поєдинку проти француженок
Ольга Харлан завдала вирішального уколу у фінальному поєдинку проти француженок

Представниці жіночої збірної України з фехтування на шаблях стали чемпіонками світу. Чинні лідерки Європи та олімпіади в цьому виді спорту 19-річна Ольга Харлан, Олена Хомрова, 22 роки, Галина Пундик, 21 рік, та 20-річна Ольга Жовнір уперше підкорили світову вершину.

У фіналі українки перемогли Францію (45:38) — команду, якій поступилися два роки тому у фіналі європейської та світової першості.

Як перший номер світового рейтингу представниці України розпочинали свій шлях із 1/8 фіналу. Там вони перемогли Велику Британію — 45:23. Далі була отримана перемога над італійками — 45:32. А найбільша несподіванка сталася у півфіналі. Україна змагалася з Китаєм. Торік у фіналі олімпіади наші перемогли з різницею в один укол — 45:44. Нині ж олімпійські чемпіонки проблем не мали взагалі — 45:34.

— Ще до старту турніру дівчатка мене заспокоювали, — каже головний тренер українок Валерій Штурбабін. — Мовляв, чого ви хвилюєтеся? Не були чемпіонками світу? Будемо! Знаю дівчат: якщо щось увіб"ють собі в голову — мети досягнуть.

Зараз ви читаєте новину «Наші фехтувальниці взяли "золото"" чемпіонату світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі