четвер, 18 жовтня 2012 07:45

Наша збірна не забила жодного гола Молдові та Чорногорії

Після вівторкової поразки Чорногорії 0:1 футбольна збірна України попрощалася з надією зайняти перше місце в групі. Напевне, воно дістанеться англійцям. А нашим треба боротися за друге. Шанси на нього залишаються.

Але погано те, що найгірша з команд, яка посіла друге місце у дев'яти кваліфікаційних групах, не виходить до плей-оф раунду і "пролітає" повз Кубок світу одразу після відбірного турніру. Щоб уникнути цього, нам треба набирати якомога більше очок. Причому набрані пункти проти Сан-Марино у порівнянні з іншими другими командами груп не враховуватимуть.

На матчі проти Чорногорії глядачі на 80% заповнили національний спортивний комплекс "Олімпійський". Гімн України перед грою, стоячи поруч із футболістами, співав президент футбольної федерації Анатолій Коньков. Закінчилося все поразкою з голом чорногорського форварда Дам'яновича на 45-й хв. Також нас урятував голкіпер Андрій П'ятов — наприкінці зустрічі парирував пенальті, який виконував Стефан Йоветич.

Бездарна гра України в другому таймі призвела до того, що наприкінці матчу вболівальники кричали нашим: "Ганьба!". А після гри аплодували збірній Чорногорії.

Чому ми програли?

1. Проблеми з пасом у центральних захисників.

Це найпростіше пояснення поразки. Наші оборонці від самого початку матчу діяли високо, впевнено перехоплювали м'ячі. Але Ракицького та Чигринського, здатних розпочати атаку довгою передачею, не було через травми. Замість них вийшли Михалик і Кучер. Вони намагалися підтримувати атаку, діючи так, як уміють — просто. Простий пас Михалика на Кучера, який самовпевнено пішов уперед, призвів до перехоплення м'яча у вільній зоні в центрі оборони.

2. Відсутність плану "Б"

Давня проблема збірної. Якщо першими пропускаємо — не знаємо, які ходи застосувати, щоб відігратися. Такі проблеми мав і Блохін. А Андрія Шевченка, який урятував програшний по ходу матч проти Швеції на Євро-2012, в команді немає.

3. Неправильна тактика

Після того, як Олег Блохін потрапив на лікарняне ліжко, поспіхом призначили тренерський штаб — Андрій Баль, Олександр Заваров, Олег Кузнецов. У матчах проти Молдови та Чорногорії він допустив кілька очевидних помилок. У Кишиневі центрфорварда Селезньова треба було випускати з перших хвилин і жертвувати одним фланговим гравцем. Але Євген з'явився тільки в другому таймі.

Проти Чорногорії він вийшов у стартовому складі і гальмував розвиток атак, бо не спроможний відкриватися під передачі, якщо йде швидка гра через центр низом. Придатніший до комбінування Мілевський залишився у вівторок на лаві запасних.

4. Заміни

У Кишиневі наші тренери робили їх, можливо, невчасно, але кадрово правильно. Проти Чорногорії першим вийшов на поле Зозуля — форвард без голевого чуття. Хід поєдинку засвідчив розгубленість тренерського штабу. Це відчули і футболісти. Наші почали бити здалеку. Цього не вистачало в Кишиневі, але з Чорногорією такий прийом був ознакою відчаю.

5. Звільнення Сьоміна

Російський тренер просився "на вихід" набагато раніше, ніж це зробили власники "Динамо" брати Суркіси. Коли звільнили, не мали іншого вибору, ніж запрошувати Блохіна. Олег Володимирович пережив емоційний стрес. Зокрема через потребу якийсь час працювати на два фронти. Потрапив у лікарню. З Блохіним принаймні Молдову дотиснули б напевне.

Шведи відіграли чотири голи за 30 хвилин

Турнірна ситуація у нашій групі прояснилася вчора ввечері, коли закінчився матч Польща — Англія. Його перенесли з вівторка через сильний дощ у Варшаві. Молдова перемогла на виїзді Сан-Марино — 2:0.

Найдраматичніший матч європейської кваліфікації відбувся у Берліні. Німці приймали шведів і перемагали 4:0 за 30 хв. до закінчення матчу. Але пропустили чотири голи — 4:4. Могли й більше — дуже невпевнено грав воротар Ноєр та захисники Боатенг, Бадштубер і Мертезакер.

 

Зараз ви читаєте новину «Наша збірна не забила жодного гола Молдові та Чорногорії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі