середа, 04 січня 2017 00:05

Найбільшим провалом став виступ збірної на Євро-2016

 

Провальний виступ збірної України з футболу на Євро-2016 став головною спортивною подією минулого року для читачів gazeta.ua.

Підопічні Михайла Фоменка не змогли вийти з групи. Програли всі три матчі: Німеччині (0:2), Північній Ірландії (0:2) і Польщі (0:1). Україна втратила шанси на вихід із групи першою з 24 учасників, після поєдинку другого туру. Наша команда — єдина, хто не забив на турнірі жодного м'яча. Після цього Фоменко подав у відставку.

Донецький "Шахтар" торік несподівано дійшов до півфіналу Ліги Європи.

Тодішнім підопічним Мірчі Луческу певним чином пощастило з жеребом. Проте їхнє досягнення виглядає вагомо, якщо зважити, що взимку 2016-го до Китаю поїхав лідер атаки Алекс Тейшейра, а організатор комбінаційної гри Фред був дискваліфікований на півроку. "Шахтар" програв тільки іспанській "Севільї" — майбутньому переможцеві. Нинішнього сезону донецький клуб вийшов до 1/16 фіналу, де гратиме проти іспанської "Сельти".

Збірна Португалії вперше в історії виграла Євро-2016.

Підопічні Фернанду Сантуша зуміли перебудувати гру під час турніру. Грали яскраво у групі, вийшли далі з третього місця, а у вирішальних матчах зробили акцент на оборону. Пропустили в чотирьох стикових поєдинках тільки один гол. У фіналі обіграли господарів, Францію — 1:0

22-річна українська тенісистка Еліна Світоліна закінчила 2016-й на 14‑му місці у світі.

Уродженка Одеси найбільшу сенсацію створила на Олімпійських іграх, обігравши у двох сетах американку Серену Вільямс, найкращу тенісистку сучасності. Уже нинішнього року Світоліна вдало стартувала на турнірі в австралійському Брісбені. Обіграла Моніку Пуїг із Пуерто-Ріко, олімпійську чемпіонку-2016.

15 липня тренерський штаб футбольної збірної України очолив 40-річний Андрій Шевченко.

Виграв два матчі у відбірковому турнірі до Кубка світу-2018. Стільки ж разів національна команда під його керівництвом зіграла внічию. Посідає друге місце, поступаючись хорватам двома очками. 24 березня лідери групи зіграють у Загребі.

30-річний Юрій Чебан удруге поспіль виграв Олімпійські ігри.

Одесит переміг на дистанції 200 м із веслування на каное. Через комп'ютерний збій Юрія спочатку включили до списку претендентів на "втішний приз" — у другорядний фінал. Але після наполягань спортсмена помилку виправили, і в основному фіналі українець показав рекордний час — 39,279 с і став олімпійським чемпіоном.

Хокейна збірна Канади в нинішньому столітті програла лише один серйозний турнір — Олімпіаду-2006.

Усі інші важливі змагання виграла: тричі — Олімпійські ігри, два рази — Кубок світу. Останній турнір проходив у вересні-жовтні 2016-го. Канадці виграли шість матчів. Зокрема, перемогли росіян у півфіналі.

29-річний сербський тенісист Новак Джокович виграв відкритий чемпіонат Франції-2016 з тенісу.

Це дозволило йому здобути перемоги на всіх змаганнях Великого Шолома — головних у цьому виді спорту. Джокович став першим тенісистом у відкритій ері, який переміг на чотирьох поспіль турнірах Великого Шолома. Відкрита ера веде відлік із 1973 року. 1969-го — чотири рази поспіль перемагав австралієць Род Лейвер.

Зараз ви читаєте новину «Найбільшим провалом став виступ збірної на Євро-2016». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі