пʼятниця, 16 жовтня 2020 07:30

Надаль розбив Джоковича і виграв "Ролан Гаррос"

Автор: REUTERS
  Іспанець Рафаель Надаль з Кубком мушкетерів — трофеєм, які вручають переможцям відкритого чемпіонату Франції
Іспанець Рафаель Надаль з Кубком мушкетерів — трофеєм, які вручають переможцям відкритого чемпіонату Франції

Іспанець 34-річний Рафаель Надаль виграв відкритий чемпіонат Франції з тенісу — ґрунтовий "Ролан "Гаррос". У фінальному матчі розбив серба Новака Джоковича — 6:0, 6:2, 7:5. Надаль втринадцяте виграв "Ролан Гаррос". Уперше він зробив це 2005-го, 19-річним. За 15 років на турнірі провів 102 поєдинки. Виграв 100. Програв тільки шведові Робіну Содерлінґу 2009-го, та Джоковичу п'ять років тому.

Зазвичай "Ролан Гаррос" проходить у травні-червні. Цьогоріч через пандемію був перенесений на вересень-жовтень. Такі умови не надто підходили Надалю. Прохолода теоретично впливала на його манеру гри та потрібний іспанцеві високий відскок м'яча. У день фінального матчу ще й пішов дощ. Тому дах закрили, і це теж мало бути на користь Джоковичу.

Але боротьби в матчі все одно не вийшло. Новак дещо змінив тактику. Замість того, щоб "сидіти" на задній лінії в надії на ефективність тривалих розіграшів, серб вирішив діяти агресивніше. Наслідок — він перевершив суперника за чисто виграними м'ячами, 38 проти 31, але багато помилявся — 52 проти 14. Надаль був сконцентрований усі три партії. Лише раз програв подачу, в момент, коли вже мав запас у грі та рахунку. Довів, що на ґрунті йому немає рівних. Джокович, який найчастіше з-поміж інших перемагав іспанця на цьому покритті — сім разів — 11 жовтня був безсилий.

Серед жінок виграла 19-річна Іга Свентек із Польщі. Як і Надаль, упродовж турніру вона не віддала суперницям жодної партії. У вирішальному поєдинку перемогла Софію Кенін зі США. Українка Еліна Світоліна несподівано програла чвертьфінальний матч Наді Подорошці з Аргентини.

20 титулів "Великого шолома" має Рафаель Надаль. Стільки ж у швейцарця Роджера Федерера. 17 виграв Новак Джокович.

Зараз ви читаєте новину «Надаль розбив Джоковича і виграв "Ролан Гаррос"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі