понеділок, 21 грудня 2009 20:12

Моуріньйо та Бекхем протистоятимуть своїм колишнім командам

У п"ятницю відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Уперше поєдинки цього змагального етапу триватимуть місяць — кожний ігровий день відбуватимуться два матчі, а не чотири. Нововведення запропонував президент УЄФА Мішель Платіні для того, щоб можна було побачити більше поєдинків у прямому ефірі.

16 лютого (вівторок)

"Мілан" (Італія) — "Манчестер Юнайтед" (Англія)

Команди влітку втратили лідерів: "Мілан" — Кака, МЮ — Криштіану Рональду. Проблемою для англійців може стати травмування основних центральних оборонців — Фердінанда та Відіча, через що Алекс Ферґюсон мусить перекроїти склад захисної ланки. Це призводить до гучних поразок — у суботу МЮ поступився "Фулхему" з рахунком 0:3.

"Мілан" більш-менш вдало виступає у національному чемпіонаті, але у груповому турнірі Ліги чемпіонів зіграв нестабільно. В італійців не надто довга лава запасних і також немає заміни парі центральних оборонців — Неста-Сільва. Для тренера "Мілана" Леонардо це будуть перші матчі плей-офф Ліги чемпіонів, а його опонент Алекс Ферґюсон двічі вигравав турнір і одного разу доходив до фіналу. Проти "Мілана" і слабкість місцевого чемпіонату порівняно з англійським — останнім часом клуби з Туманного Альбіону постійно вибивають апеннінські команди. Насамперед завдяки кращій фізичній готовності — вона задає високий темп, до якого італійці непристосовані.

МЮ зіграє повторний матч удома — це дає англійцям додаткові шанси. Ферґюсон прагнутиме реваншувати за поразку у півфіналі Ліги чемпіонів 2006/2007 — тоді "Мілан" пройшов МЮ. Проте малий досвід тренера "Мілана" може компенсувати високий клас футболістів його команди, спроможних налаштуватися на поєдинки подібного калібру. Один із них — Девід Бекхем, який зробив собі ім"я у МЮ і хоче зіграти проти своєї колишньої команди.

Шанси на прохід до 1/4 фіналу: 40%–60%.

Анчелотті та Моуріньйо по разу перемогли у міланському "дербі"


"Ліон" (Франція) — "Реал" (Мадрид, Іспанія)

Французи кілька років тому двічі переконливо перемагали "Реал" вдома у груповому турнірі. Але той "Ліон" був сильнішим за нинішній. І "Реал" поступово додає у грі. Якщо мадридцям вдасться знайти заміну травмованому основному захиснику Пепе, вони матимуть непогані шанси дійти до фіналу, який відбудеться на стадіоні "Реала".

Шанси на прохід до 1/4 фіналу: 15%–85%

Повторні матчі ці пари команд зіграють у середу, 10 березня.


17 лютого (середа)

"Порту" (Португалія) — "Арсенал" (Лондон, Англія)

"Порту" продає щоліта основних гравців, але завдяки грамотній селекційній роботі не випадає з числа учасників плей-офф Ліги чемпіонів. Проте вище голови не стрибає. "Арсенал", чий тренер Арсен Венгер мотивований на виграш турніру, має подолати португальців.

Шанси на прохід до 1/4 фіналу: 35%–65%


"Баварія" (Мюнхен, Німеччина) — "Фіорентина" (Флоренція, Італія)

Італійський клуб уперше гратиме у плей-офф Ліги чемпіонів. "Баварія" останнім часом набрала обертів. Якщо будуть здорові основні флангові гравці німців — Рібері та Роббен — мюнхенці матимуть трохи більше шансів. "Фіорентині" бракує досвіду боротьби на двох фронтах.

Шанси на прохід до 1/4 фіналу: 55%–45%

Повторні матчі ці пари команд зіграють у вівторок, 9 березня.


23 лютого (вівторок)

"Штутгарт" (Німеччина) — "Барселона" (Іспанія)

Німці борються за виживання у вищій лізі чемпіонату. Хоча останнім часом "Штутгарт" прогресує, шансів проти найкращої команди сучасності у них майже немає.

Шанси на прохід до 1/4 фіналу: 5%–95%.


"Олімпіакос" (Пірей, Греція) — "Бордо" (Франція)

Найбільш нецікава пара 1/8 фіналу. "Бордо" лідирує у чемпіонаті Франції, упевнено виграв груповий турнір і не повинен мати проблем із потраплянням до чвертьфіналу.

Шанси на прохід до 1/4 фіналу: 25%–75%

Повторні матчі цих пар команд відбудуться у середу, 17 березня.


24 лютого (середа)

"Інтер" (Мілан, Італія) — "Челсі" (Лондон, Англія)

Цікава тренерська дуель: наставник італійців Жозе Моуріньйо 3,5 року працював у "Челсі". Двічі виграв чемпіонат Англії, двічі був у півфіналі Ліги чемпіонів. Лідери "Челсі" — Террі, Лампард, Дрогба розкрилися саме у Моуріньйо.

Його опонент Карло Анчелотті майже вісім років тренував "Мілан" — найпринциповішого суперника "Інтера". Минулого сезону Анчелотті та Моуріньйо по разу перемогли у міланському "дербі", але чемпіонат виграв португалець, Анчелотті фінішував третім.

"Челсі" має трохи вищі шанси через силу англійського чемпіонату. В лондонців потужніша пара центральних захисників, зате у "Інтера" сильніший воротар. Навряд чи слід очікувати видовищного футболу — стиль колишньої та нинішньої команд Моуріньйо побудований на досягненні результату.

"Інтер", домінуючи в Італії, невдало грає в Європі. Поєдинки з лідером чемпіонату Англії ще один шанс кращої команди серії "А" зламати цю тенденцію.

Шанси на прохід до 1/4 фіналу: 45%–55%


ЦСКА (Москва, Росія) — "Севілья" (Іспанія)

Проти ЦСКА — те, що команда не гратиме офіційні матчі. У Росії міжсезоння. "Севілья" натомість має непоганий склад і йде третьою у чемпіонаті Іспанії.

Шанси на вихід до 1/4 фіналу:  35%–65%

Повторні матчі ці пари команд зіграють у вівторок, 16 березня.


"Шахтар" поїде до Лондона


У 1/16 фіналу Ліги Європи донецький "Шахтар" зіграє з англійським "Фулхемом". Матчі відбуватимуться по четвергах. Перший поєдинок відбудеться 18 лютого у Лондоні, повторний — 26 лютого на "Донбас Арені".
"Фулхем" після 17 турів на дев"ятому місці у чемпіонаті Англії. Минулої суботи "Дачники" удома перемогли "Манчестер Юнайтед" — 3:0. Головний козир команди — її тренер Рой Ходжсон, який вивів збірну Швейцарії на Кубок світу-1994, працював у італійському "Інтері" і ледь не потрапив на Євро-2008 із Фінляндією.
До плей-офф Ліги Європи "Фулхем" потрапив, перемігши на виїзді швейцарський "Базель" (3:2) в останньому матчі групового турніру — тільки три очки влаштовували лондонців.
Рік тому "Шахтар" почав плей-офф Кубка УЄФА з перемоги над іншим лондонським клубом "Тоттенхемом". Щоправда, суперник тоді грав неосновним складом.
Якщо "Шахтар" пройде "Фулхем", то у 1/8 фіналу зустрінеться з переможцем пари "Аякс" (Амстердам, Нідерланди) — "Ювентус" (Турин, Італія).
Інші найцікавіші пари 1/16 фіналу: "Рубін" (Казань, Росія) — "Хапоель" (Тель-Авів, Ізраїль), "Ліверпуль" (Англія) — "Уніря" (Урзічені, Румунія), "Панатінаїкос" (Афіни, Греція) — "Рома" (Італія), "Брюґґе" (Бельгія) — "Валенсія" (Іспанія).
Зараз ви читаєте новину «Моуріньйо та Бекхем протистоятимуть своїм колишнім командам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі