понеділок, 11 січня 2010 17:17

"Мілан" переміг "Ювентус" уперше за п"ять років

Автор: фото: REUTERS/Alessandro Garofalo
  Футболіст ”Мілана” Рональдіньйо (праворуч) забив два голи у ворота ”Ювентуса”. Бразильцеві допоміг відзначитися Девід Бекхем. Ще один гол провів Алессандро Неста
Футболіст ”Мілана” Рональдіньйо (праворуч) забив два голи у ворота ”Ювентуса”. Бразильцеві допоміг відзначитися Девід Бекхем. Ще один гол провів Алессандро Неста

— "Інтер" стане чемпіоном Італії. У цьому плані Моуріньйо (тренеру команди. — "ГПУ") можна позаздрити. Він заздалегідь знає, що візьме хоч один трофей, — заявив учора Лучано Моджі, 72 роки, колишній генеральний директор "Ювентуса".

Перше коло італійського футбольного чемпіонату недільним вечором вінчав поєдинок двох грандів — туринський "Ювентус" приймав "Мілан" і програв 0:3.

Гра довела теперішню сірість італійського чемпіонату. Жоден першоколовий поєдинок між трьома елітними командами — "Юве", "Міланом" та "Інтером" — не подарував висококласного футболу — такого, як в іспанській зустрічі "Барселона"–"Реал".

Найпопулярніше спортивне видання Італії "Ґадзетта делло Спорт" — напередодні гри "Ювентус"–"Мілан" провело опитування. У ньому пропонувалося порівняти силу футболістів команд на кожній позиції. Міланці випередили суперника в усіх амплуа. Виняток становив лише центральний захисник Тіаго Сільва. За нього, порівняно з Джорджіо К"єлліні, найкращим оборонцем "Юве", проголосували тільки 30% людей.

Матч сповна підтвердив ці розклади. Наставник "Ювентуса" Чіро Феррара обрав схему 1-4-4-1-1, розташувавши диригента атак Дієго під єдиними форвардом Амаурі. Тренер "Мілана" Леонардо поставив на 1-4-3-2-1, де Рональдіньйо та Бекхем підтримували єдиного форварда — Борріелло.

"Ювентус" з початку матчу бився за кожний м"яч і за свого тренера, якому давно загрожує відставка і заміна на голландця Гуса Хіддінка. Проте посередній набір виконавців, відсутність травмованих лідерів Каморанезі та Трезеге, і незрозумілий малюнок гри, де півзахисники розташовуються занадто далеко один від одного і не можуть чітко взаємодіяти, призвело до першої за п"ять років перемоги "Мілана" над "Юве" в офіційному матчі.

Дієго намагався вести гру і кілька разів самотужки загострював ситуацію, проте варіантів для розвитку атак у нього було обмаль. Міланці краще контролювали м"яч, а свій вищий загальний клас довели в розіграші стандартів — вони за в"язкої позиційної гри принесли гостям три очки.

Вищий клас "Мілан" довів у використанні стандартів

"Мілану" за відсутності травмованого форварда Пато бракувало швидкості в атаках. Це компенсувалося розумною грою Бекхема і Рональдіньйо та наполегливістю Борріелло. Проте команда все одно не переконала в тому, що здатна протистояти "Інтеру" — коли "Ювентусу" на початку гри вдавалося грати чіпко, а "Інтер" так діє завжди, у "Мілана" простежувалися проблеми з виходом в атаку.

Після першого кола незмінний з 2006 року чемпіон — "Інтер" — лідирує. "Ювентус" може теоретично обійти "Мілан", але за перше місце туринці точно не поборються. "Мілан" іде другим, відстаючи від земляків на вісім очок, і маючи гру в запасі — на виїзді проти "Фіорентини", де набрати пункти нелегко. Доля інтриги в боротьбі за перше місце в чемпіонаті Італії має з"ясуватися 24 січня — "Інтер", який переміг у першому "дербі" 4:0, гратиме з "Міланом".

Зараз ви читаєте новину «"Мілан" переміг "Ювентус" уперше за п"ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі