середа, 29 грудня 2010 02:30

Михалик стріляв у Ярмоленка

Автор: фото з сайта www.soccer.ru
  Роман Зозуля
Роман Зозуля

У жовтневому матчі 1/8 фіналу Кубка України "Севастополь" — "Динамо" — 1:2 кияни оригінально відсвяткували свої голи. Перший м'яч "динамівців" записали на захисника севастопольців Дмитра Гололобова. Футболіст зрізав м'яч у свої ворота після штрафного Андре. Бразилець разом із товаришами по команді відзначив гол сценкою — футболісти сиділи на газоні і підстрибували на місці. Переможний м'яч провів нападник гостей Роман Зозуля, 21 рік. Його кияни відсвяткували партією у карти.

— Перша сценка — це ідея Андре. Коли він виступав за "Сантос", то разом з Робіньйо і Неймаром так святкував свої голи, — каже "ГПУ" Зозуля. — На тренуванні ми домовилися, що також так зробимо, коли заб'ємо гол. Андре погодився. А гру в карти придумали я та Андрій Ярмоленко.

Чому команда більше не святкувала голи сценками?

— Не знаю. Можливо, тоді був такий період — хотілося яскраво посвяткувати. Хоча потім Ярмола забив гол у матчі прем'єр-ліги проти "Іллічівця" ("Динамо" перемогло — 9:0. — "ГПУ"). Так у нього Тарас Михалик стріляв, а Андрій впав на спину. Може, наступного року продовжимо традицію. Подивимося, який настрій у команди буде на зборах.

Сценки репетирували?

— Ні. Ми бачили, як Андре святкував свої м'ячі у "Сантосі". Між собою просто домовилися — коли буде гол, то повторимо.

Як тренери відреагували на вашу ідею?

— Вони нічого не сказали. Реакцію вболівальників я не знаю. Щодо футболістів, то це нам приносить радість. Це смішні і позитивні моменти. Коли забиваєш гол і просто біжиш, то відчуття трохи не такі. Хочеться красиво порадіти.

Дивилися потім відеозапис святкування голів?

— Так. Переглядали разом з Ярмоленком. Сміялися.

Як оціните цей футбольний рік для себе?

— 50 на 50. Я б хотів більше виходити на поле.

Коли командою керував Валерій Газзаєв, у вас було більше ігрової практики, ніж за Олега Лужного.

— Це запитання до тренерів. Можливо, в Олега Романовича таке бачення. Коли почнеться збір, буду тренуватися і здобувати місце у складі.

Ісландські футболісти імітували відвідини туалету

Ісландська команда "Стярнан Стьорнуннар" стала популярною у липні цього року. Футболісти в оригінальний спосіб відзначали кожен забитий гол. Відеозаписи святкувань переглядали користувачі сайта "Ютуб". Ісландці імітували катання на велосипеді, народження дитини, ловлю риби, греблю, плавання, вибух гранати, відвідини туалету.

Домашній стадіон "Стярнана" розрахований на одну тисячу місць. У команді виступають місцеві футболісти і двоє легіонерів — валієць та данець. Клуб заснований 1960 року. З 2008-го "Стярнан" виступає в ісландській прем'єр-лізі — вищому дивізіоні країни. Цей сезон команда закінчила на восьмому місці. Всього у чемпіонаті беруть участь 12 клубів. Чемпіоном країни став "Брейдаблік".

Зараз ви читаєте новину «Михалик стріляв у Ярмоленка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі