четвер, 24 березня 2011 02:15

"Мрію виграти Олімпіаду"

Автор: фото з особистого архіву Олександра П’ятниці
  Олександр П’ятниця виступав на чемпіонаті світу-2009. До фінальної частини змагань не потрапив
Олександр П’ятниця виступав на чемпіонаті світу-2009. До фінальної частини змагань не потрапив

Лідер збірної України з метання списа 25-річний Олександр П'ятниця посів друге місце на Кубку Європи з метань (81,96 м). Спортсмена із Дніпропетровська обійшов лише Сигізмунд Сірмайс. Латиш побив юніорський світовий рекорд норвежця Андреаса Торкільдсена, який тримався з 2001 року, і вийшов у лідери світового сезону (84,47).

Олександре, зимовий сезон для вас не головний. Проте результати ви показали досить високі.

— Непогані, адже зараз ми працюємо із серйозними навантаженнями. Ще на чемпіонаті України в Ялті я був другим, метнувши снаряд на 81 метр. Тоді мене навіть влаштували б 80 метрів. Це означало б, що влітку зможу метати за 85.

Як і торік, ви знову увійшли до трійки Кубка Європи з метань. Розраховували на перемогу?

— 2010-го був другим з результатом 79,38 метра. Цього року планував виступити на тому ж рівні. Це завдання виконав і результат покращив. Основну ставку робимо на літо. Старти почнуться з травня. І до липня спробуємо вийти на високі показники.

На торішньому чемпіонаті Європи під час представлення фіналістів ви стояли між норвежцем Андреасом Торкільдсеном і фіном Теро Піткамякі, найсильнішими метальниками списа сьогодення. Коли побачимо вас між ними на п'єдесталі?

— Зміна поколінь типова для усіх видів спорту. Молодь показує високі результати. Хоча Торкільдсен за мене не набагато старший, лише на три роки. Просто він виступає з 10 років. А моя мрія — виграти Олімпіаду. Може, для когось це звучить надприродно. Для мене це поки що теж так, але в душі я знаю, що це моя мета. І я йду до неї.

Влітку буде чемпіонат світу у Південній Кореї. Ви виступали у цій країні, задоволені їжею?

— Не знаю, як буде на чемпіонаті світу, але на комерційних стартах вона була жахлива. Не вистачало білка, м'яса. Потрібно брати із собою гроші і замовляти щось у номер.

Що поставили собі за мету на турнірі?

— Призове місце. Ставлю перед собою завдання постійно вдосконалюватися. 2009-го я був п'ятим на всесвітньому легкоатлетичному фіналі. Минулого року став четвертим на чемпіонаті Європи. Потроху підбираюся до високих місць. Потрібно все правильно виконувати, і тоді буде результат.

Зараз ви читаєте новину «"Мрію виграти Олімпіаду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі