четвер, 17 березня 2011 01:30

Манчіні наобіцяв чотири кубки

Загальну поразку від київського "Динамо" італійський тренер "Манчестер Сіті" — Роберто Манчіні може пояснити й зустріччю з "чорною вдовою", на яку цього сезону перетворилися наші учасники єврокубків. Для трьох тренерів український іспит став фатальним у кар'єрі.

Голландець Франк Райкард тренував турецький "Галатасарай" з літа 2009-го. За рік його команда у класифікації до Ліги Європи спіткнулася об львівські "Карпати". Після нічиєї 2:2 у Стамбулі місцеві фанати кричали українським уболівальникам: "Дінама Кієв" — ета каманда. А ві кто?" Хоча зараз здається, що це були вболівальники "Бешикташа". Правда, вони тоді не знали, що кияни поступляться у відборі до групового раунду Ліги чемпіонів голландському "Аяксу" і програють тираспольському "Шерифу", щоби розпрощатися із тренером Валерієм Газзаєвим. І точно не передчували крах свого клубу в лютому на полі стадіону ім. Лобановського, коли до "Динамо" повернувся Юрій Сьомін.

Від поразки "Карпатам" Райкард відходив два місяці, доки не покинув клуб. Німець Бернд Шустер після фіаско "Бешикташа" у Лізі Європи протримався на посаді 20 днів. А Клаудіо Раньєрі боси італійської "Роми" позбулися — після невдач у серії "А" та програшу донецькому "Шахтарю" у Лізі чемпіонів — за п'ять днів.

За останні 35 років "Манчестер Сіті" здобув один-єдиний трофей — Кубок англійської Ліги. Стаючи до керма "городян", Манчіні пообіцяв виграти п'ять першостей Англії, чотири кубки й залишити команду через 15 років. Власник клубу шейх Мансур не шкодує грошей на гравців. Але чи терпітиме він стільки часу італійця, якому не вдається вибудувати справді класну команду?

Зараз ви читаєте новину «Манчіні наобіцяв чотири кубки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі