Ексклюзиви
пʼятниця, 06 вересня 2019 00:00

Ломаченко об'єднав три чемпіонські титули

31 серпня на "О2 Арені" в Лондоні 31-річний Василь Ломаченко переміг за одноголосним рішенням суддів британця Люка Кемпбелла, 31 рік.

Найкращий український боксер уперше в кар'єрі став володарем трьох чемпіонських титулів в одній ваговій категорії — за версіями Всесвітньої боксерської ради (WBC), Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) і Всесвітньої боксерської організації (WBO) у легкій вазі. Він є єдиним українцем — чемпіоном світу у трьох вагових категоріях.

Ломаченко мав незаперечну перевагу протягом майже всього поєдинку. Декілька разів був близький, щоб завершити бій достроково. В 11-му раунді відправив суперника в нокдаун, але не добив. У підсумку переміг із великою різницею в очках — 119:108 двічі і 118:109.

Тепер українець націлюється на бій проти володаря титулу Міжнародної боксерської федерації. Ним є Річард Коммі з Гани. 14 грудня він проведе другий захист титулу проти американця Теофімо Лопеса. Переможець цього бою вже в першій половині наступного року може стати суперником Василя Ломаченка в поєдинку за звання абсолютного чемпіона світу. Для цього в сучасному боксі слід об'єднати чотири титули за основними версіями.

Узимку Ломаченко, ймовірно, проведе проміжний поєдинок перед боєм за "абсолюта", щоб не простоювати в його очікуванні.

— Ми подивимося, які залишилися нормальні легковаговики для хороших боїв. Якщо таких не буде, то повернемося в 59 кілограмів, щоб побитися з хлопцями на зразок Мігеля Берчельта (чемпіон WBC із Мексики. — ГПУ), Джамела Херрінга (чемпіон WBO зі США. — ГПУ), Джервонти Девіса (американець недавно перейшов у легку вагу. — ГПУ) і, можливо, Тевіна Фармера (чемпіон IBF зі США. — ГПУ), — каже про плани українця Боб Арум, американський промоутер Ломаченка.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко об'єднав три чемпіонські титули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути