вівторок, 04 липня 2017 06:15

Ломаченко захищатиме титул у бою проти колумбійця

Автор: www.telegraf.com.ua
  5 серпня Василь Ломаченко має провести десятий поєдинок у кар’єрі боксера-професіонала
5 серпня Василь Ломаченко має провести десятий поєдинок у кар’єрі боксера-професіонала

Український боксер 29-річний Василь Ломаченко проведе третій захист титулу Всесвітньої боксерської організації (WBO) у вазі до 59 кг проти колумбійця 30-річного Міґеля Марріаґи — до бою 25 перемог, 21 нокаут, дві поразки, нуль нічиїх. Статистика Василя — вісім перемог, шість нокаутів, одна поразка. Бій відбудеться в Лос-Анджелесі, США, 5 серпня.

Дата наступного поєдинку українця була відома ще декілька тижнів тому. А суперника обирали між кількома кандидатурами. Найреальнішим опонентом був мексиканець Орландо Салідо. У березні 2014 року він завдав єдиної поразки Ломаченку. Обговорювали й варіант із боєм проти чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської асоціації у вазі до 55,3 кг Ґільєрмо Ріґондо з Куби. Він, як і українець, дворазовий Олімпійський чемпіон. Теж не склалося. Вдалися до запасного варіанту — боксера з вагової категорії до 57,15 кг Міґеля Марріаґи.

Колумбієць переважає українця у зрості й розмаху рік. Двічі за вісім років виступів у профі-боксі претендував на титул чемпіона світу. Обидва невдало. У червні 2015 року з великою різницею в очках поступився Ніколасу Волтерсу з Ямайки. Торік у листопаді Ломаченко розібрався з цим боксером за сім раундів. А в останньому своєму поєдинку Марріаґа програв мексиканцю Оскарові Вальдесу — теж з великою різницею на картках суддів.

Найбільша проблема Ломаченка — мало хто хоче з ним зустрічатися. Через це він рік тому перейшов у свою другу вагову категорію. Марріаґа — суперник від безвиході й не рівня Василеві. Бій із ним не підніме статус Ломаченка й не додасть популярності. Поєдинок транслюватиме у США телеканал "І-Ес-Пі-Ен". Усі попередні бої Василя показував телегігант "Ейч-Бі-Оу". Після цього бою Ломаченку нічого не залишиться, як піднятися в наступну вагу — до 61,25 кг. Тут із ним готовий зустрітися володар титулу Всесвітньої боксерської ради, популярний у США Майкі Ґарсія.

Чемпіон світу в першій важкій вазі за версією WBO Олександр Усик підписав контракт на участь у Всесвітній боксерській суперсерії.

Її ще називають боксерською Лігою чемпіонів. Головний приз турніру — трофей Мухаммеда Алі — розіграють у суперсередній і першій важкій вагових категоріях. Переможець отримає всі титули інших учасників-чемпіонів і гонорар $10 млн — 260 млн грн. Загальний призовий фонд турніру $50 млн — 1,3 млрд грн. У змаганні крузерів, окрім Усика, візьмуть участь чемпіон Всесвітньої боксерської ради латвієць Майріс Брієдіс, чемпіон Міжнародної боксерської федерації росіянин Мурат Гассієв, "регулярний" чемпіон Всесвітньої боксерської асоціації кубинець Юнієр Дортікос. А також колишні чемпіони світу — Марко Хук із Німеччини і два польські боксери Кшиштоф Гловацький і Кшиштоф Влодарчик. Восьмим учасником має стати росіянин Дмитро Кудряшов. Схема турніру на вибування. Жеребкування чвертьфіналів відбудеться 8 липня в Монако. Перші бої пройдуть у вересні-жовтні. Фінальний поєдинок планують провести у травні 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко захищатиме титул у бою проти колумбійця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі