понеділок, 30 січня 2006 18:27

Лем"є "зав"язав" остаточно

Легендарний канадський хокеїст, власник клубу "Піттсбург Пінгвінз" Маріо Лем"є, 40 років, оголосив про завершення своєї ігрової кар"єри.

16 грудня після матчу чемпіонату НХЛ між "Піттсбургом" та "Баффало" Супермаріо шпиталізували через серцеву аритмію. 9 січня Лем"є повернувся на лід, але тільки на два тижні.

— Відчуваю, що здоров"я мені не дозволяє виступати на звичному високому рівні. Тому в ролі діючого хокеїста мене ніхто більше не побачить, — сказав Лем"є.

У НХЛ він провів 915 матчів і набрав у них 1723 очки.

Розпочалося все у 1984 році. Саме тоді Маріо потрапив у Піттсбург. "Пінгвіни" були найслабшою командою ліги. З появою Лем"є справи пішли вгору. 1991-го "пінгвіни" завоювали Кубок Стенлі — найцінніший приз світового хокею. Наступного року команда повторила свій успіх.

1997 року лікарі виявили у Супермаріо хворобу Ходжкіна — різновид ракової недуги. Хокеїст зміг вилікуватись і через три роки повернувся на лід. Уже в ранзі власника "Піттсбург Пінгвінз": Лем"є купив контрольну частину акцій клубу.

Зараз він хоче продати "Пінгвінз", борги яких становлять $120 млн. Не виключено, що команда переїде з Піттсбурга до канадського Вінніпега.

Зараз ви читаєте новину «Лем"є "зав"язав" остаточно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі