вівторок, 14 грудня 2010 05:30

Лебідь переміг на чемпіонаті Європи

Автор: фото: REUTERS/Jose Manuel Ribeiro
  Сергій Лебідь став дев’ятиразовим чемпіоном Європи з кросу
Сергій Лебідь став дев’ятиразовим чемпіоном Європи з кросу

12 грудня у португальському Албуфейрі відбувся 17-й чемпіонат Європи із кросу. Переможцем удев'яте став українець Сергій Лебідь, 35 років.

У Португалії головними суперниками Лебедя традиційно вважали іспанців, португальців та французів. Минулорічний переможець, іспанець Алемайєху Безабег, знявся зі змагань через допінговий скандал, який розгорівся у його країні. Проте без сильних піренейців не обійшлося. З-поміж інших учасників виокремлювався Хесус Еспанья, срібний призер чемпіонату Європи в Барселоні на дистанції 5000 м. Але біг пересіченою місцевістю дався йому складніше. До призової трійки Еспанья так і не потрапив. Гонка за нагородами велася між українцем, французами Морадом Амдуні й Абделлатіфом Мафта, іспанцем Айядом Ламдассемом та португальцями Руї Педро Сілвою і Юсефом Ель Калаї. За 300 м Лебідь прискорився і забезпечив собі перевагу на фініші у 3 с (29,15 хв.). Слідом прибіг Ламдассем. Третім став чемпіон Португалії із кросу Ель Калаї.

Зараз ви читаєте новину «Лебідь переміг на чемпіонаті Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі