четвер, 09 червня 2011 06:00

Красножана звільнили з "Локомотива"

Автор: фото З САЙТА WWW.fclokomotiv.com
  Юрій Красножан стажувався в італійських клубах ”Мілан” та ”Інтер”
Юрій Красножан стажувався в італійських клубах ”Мілан” та ”Інтер”

Після 11 турів чемпіонату Росії московський "Локомотив" посідає п'яте місце, відстаючи від лідера на одне очко. Незважаючи на це, президент клубу Ольга Смородська вирішила звільнити з посади головного тренера команди Юрія Красножана, 48 років. Приводом стала домашня поразка "залізничників" від махачкалинського "Анжи" — 1:2. Рада директорів "Локо" підтримала таке рішення президента клубу.

Кажуть, у Смородської з перших днів перебування в команді виникла підозра щодо відкатів на трансферах. Навряд чи жінка, навіть якщо Смородська попрацювала в ЦСКА спортивним менеджером, може знати всі тонкощі футбольної кухні. Імовірніше, "допомогу" їй надало оточення.

Можливо, президенту розповіли про "неспортивний" характер боротьби в поєдинку "Локомотив" — "Анжи". Інформацію отримали завдяки прослуховуючим пристроям. Це — тільки одна з версій. Як і те, що Красножан — наступник Юрія Сьоміна на посаді головного тренера "Локо" — позбувся роботи через поразку від "Анжи".

— У роботі Красножан припустився серйозних похибок, — каже Смородська. — Подальша наша співпраця неможлива. Було ухвалене ризиковане, але неминуче рішення. Причини оцінки роботи Юрія Анатолійовича залишаться внутрішньою справою клубу.

Російська преса звертає увагу на минулий чемпіонат країни. Тоді "Локомотиву" Юрія Сьоміна вдалося пробитися до єврокубків, здобувши ряд перемог на фініші турніру. Зокрема, над "Анжи". Не виключено, що Красножану довелося повертати борги попередника.

Юрій Сьомін, відповідаючи на запитання, чи віддавав "Локо" борг за торішню перемогу в Махачкалі, порадив звернутися до Смородської.

— Вона чудово розбирається в таких питаннях, — каже головний тренер київського "Динамо".

Факт, що Красножан виставив на матч далеко не оптимальний склад, не маючи на те вагомих причин. Викликають підозри й голи "Анжи": у першому випадку півзахисник Лоськов навіть не позначив боротьби, у другому — дитячої помилки припустився голкіпер "Локо" Ґільєрме.

Красножан перший сезон працював із "Локомотивом". До того успішно тренував "Спартак" із Нальчика, де, за словами російського журналіста Василя Уткіна, не міг не грати договірних матчів. Просто тому, що в Нальчику це неможливо. 2008-го фанати "Спартака" навіть вивісили банер наприкінці сезону: "Ми — серце команди. Ви продали її душу". Але очевидно, що в "Локо" тренерові не було сенсу розігрувати турнірні очка під столом. Навряд чи він міг спокуситися і на теоретичну пропозицію багатого власника "Анжи" Сулеймана Керімова просто продати матч. У Красножана була пристойна зарплатня в "Локо", він пішов на підвищення, покращив побутові умови.

Красножан від коментарів поки що відмовляється. Не виключено, що він знову працюватиме в Нальчику.

"Локомотив" поки що призначив тренером Володимира Мамінова, а невдовзі клуб може очолити Анатолій Бишовець.

Зараз ви читаєте новину «Красножана звільнили з "Локомотива"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі