четвер, 22 березня 2012 05:15

Колліна задоволений суддівством матчу "Динамо" — "Дніпро"

  П’єрлуїджі Колліна керує українськими арбітрами другий сезон. Улітку його контракт з Федерацією футболу України має бути продовжено
П’єрлуїджі Колліна керує українськими арбітрами другий сезон. Улітку його контракт з Федерацією футболу України має бути продовжено

52-річний П'єрлуїджі Колліна, керівник українських суддів, які обслуговують матчі футбольної прем'єр-ліги, у вівторок зібрав журналістів. Італієць пояснив суперечливі моменти, що виникли після недільного матчу 23-го туру між київським "Динамо" та дніпропетровським "Дніпром". Столична команда перемогла — 2:0. Після гри власник "Дніпра" Ігор Коломойський заявив про те, що харківський арбітр Анатолій Абдула щонайменше двічі приймав рішення на користь "Динамо".

Епізод 1

41-ша хвилина матчу, 0:0

У карному майданчику "Динамо" йде боротьба між дніпропетровцем Іваном Стриничем та киянином Даніло Сілвою. Стринич після цього падає. Абдула призначає удар від воріт.

Колліна

Таке враження, що гравець "Дніпра" багато думає. Під час падіння Стринич заздалегідь виставляє руки. Він ніби намагається захистити себе при падінні на газон. Відразу після цього повертає голову назад і дивиться на арбітра.

Подивимося епізод під іншим кутом. Видно, що нібито є удар у праву ногу Стринича, але він чомусь згинає ліву. Якщо людина біжить і в момент контакту із землею опорною ногою починає згинати другу ногу, це означає, що гравець вирішив падати.

Якщо Сілва доторкається до суперника, але удару не завдає, то порушення немає. Такі правила.

Я не кажу про симуляцію з боку Стринича. Я кажу про його бажання впасти. Арбітр був у вигідній позиції і все бачив.

Епізод 2

83-тя хвилина матчу, 1:0

"Динамівець" Олег Гусєв віддає передачу на Андрія Ярмоленка. Той перебуває на межі положення поза грою, але помічник арбітра сигналізує, що Ярмоленко — у правильній позиції. Андрій прострілює на Артема Мілевського, той забиває другий гол у ворота "Дніпра".

Колліна

Коли Гусєв віддавав передачу на Мілевського, моє перше відчуття з трибун: "Мамма мія, це ж офсайд!". На жаль, не було бокової камери. Але якщо провести лінію на стоп-кадрі з доступного відео, виходить, що Ярмоленко не ближче до воріт, ніж Мазух. Відтак положення поза грою не було. Тому я задоволений роботою бригади Анатолія Абдули.

Зараз ви читаєте новину «Колліна задоволений суддівством матчу "Динамо" — "Дніпро"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі