неділя, 18 лютого 2007 15:17

"Кличко має дати Пітеру не менше 5 мільйонів"

Автор: фото: reuters/Vincent Kessler
  Дон Кінг називає Віталія Кличка каліфом на годину
Дон Кінг називає Віталія Кличка каліфом на годину

Почесний чемпіон світу з боксу за версією WBC Віталій Кличко, 35 років, запропонував нігерійському атлетові Самуелю Пітеру, 26 років, $2,5 млн за те, щоб той відкликав свої претензії на бій із чинним чемпіоном світу WBC росіянином Олегом Маскаєвим, 36 років. Український спортсмен сам хоче зустрітися на рингу з Маскаєвим. Віталій гарантував Пітеру право на бій із переможцем цього змагання восени 2007-го.

Промоутер Пітера Діно Дува назвав його пропозицію образливою.

— Кличко каже, що ці гроші змінять життя Самуеля. Це просто нечувана зухвалість. Два з половиною мільйони лише невелика частина того, що мій підопічний може заробити на рингу. Зараз ми націлені на завоювання чемпіонського пояса. Щоб відмовитися від нього, сума відступних має бути дуже значною.

Сам Кличко не сумнівається, що йому вдасться переконати Пітера.

— Уже найближчим часом буде оголошено про проведення бою Кличко — Маскаєв. Пітер, відмовляючись від бою з Маскаєвим, несе фінансові втрати, але ми готові їх компенсувати. Суму назвати поки що не готовий. Запитайте про неї Пітера. Я його розумію: спочатку на шляху до  чемпіонства Самуеля став мій брат Володимир, зараз — я. Але спочатку сам битимуся з Маскаєвим у Нью-Йорку, Мюнхені або, що дуже ймовірно, у Москві. Хоча мені не хотілося б доводити заочну суперечку з Пітером до рішення спортивного суду в Лозанні.

Спортивний суд виграє Пітер

Президент української Асоціації професійного боксу Михайло Зав"ялов, 68 років, каже, що Кличко пропонує Пітеру просто смішні умови.

— Спортивний суд нігерійський атлет виграє з легкістю. Кличкові треба давати йому не менш як 5 мільйонів доларів, — міркує він.

6 січня Пітер переміг за очками іншого претендента — американця Джеймса Тоуні, 38 років, і отримав право битися за звання чемпіона світу. 25 січня Кличко оголосив про своє повернення на ринг. Він перервав свої виступи через важку травму коліна у ранзі чемпіона світу, став почесним чемпіоном світу. Це означало, що в разі повернення Кличко міг одразу битися з нинішнім чемпіоном світу Олегом Маскаєвим.

Кореспондент "ГПУ" додзвонився до Маскаєва у США.

— Мне абсолютно все равно, с кем драться, — каже російський боксер. — Хоть Кличко, хоть Питер. Правда, с Кличко все же поинтереснее будет — эдакое славянское "дерби" получится. Хорошо бы в Москве.

Маскаєв — один із російських боксерів, які володіють титулом чемпіона світу. Інший, Микола Валуєв, — чемпіон світу за версією WBA. Промоутер Валуєва, легендарний Дон Кінг, 75 років, організував бій свого підопічного Рея Остіна проти чемпіона світу за версією ІBF Володимира Кличка. Поєдинок відбудеться 10 березня у німецькому Мангеймі.

— Остін виб"є серце Кличка. А підборіддя українця полетить на його батьківщину. Ми воюємо проти Кличків, — заявив скандально відомий промоутер.

Кінг також оцінив потенціал старшого Кличка.

— Віталій Кличко володіє званням почесного чемпіона. Це щось на кшталт звання почесного декана в нейрохірургії. Ви б довірили скальпель такій людині? Багато людей кажуть: давайте дамо йому шанс, він гарний хлопець. Але гарних хлопців багато! Його просто хочуть показати публіці. Люди порушують правила безпеки боксера. Якщо з цим хлопцем що-небудь трапиться, бокс у світі проклянуть. А якщо ж Кличко виграє, то стане каліфом на годину.

Зараз ви читаєте новину «"Кличко має дати Пітеру не менше 5 мільйонів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі