пʼятниця, 14 травня 2010 02:25

Іспанський "Атлетіко" виграв Лігу Європи

Автор: фото: REUTERS/Ina Fassbender
  Нападаючий ”Атлетіко” Дієґо Форлан тримає в руках головний приз турніру. Поруч — півзахисник Сімао
Нападаючий ”Атлетіко” Дієґо Форлан тримає в руках головний приз турніру. Поруч — півзахисник Сімао

Мадридський "Атлетіко" став першим переможцем Ліги Європи. У фінальному матчі турніру підопічні Кіке Санчеса Флореса обіграли англійський "Фулхем" Роя Ходжсона — 2:1.

Матч тривав 120 хв. Основний час закінчився внічию — 1:1. Відзначилися Форлан у "Атлетіко"(16 хв.) та Девіс за "Фулхем"(37 хв.). У додатковий час ще раз забив Форлан (116 хв.).

— Вирішальною в матчі стала індивідуальна майстерність гравців іспанського клубу, — каже "ГПУ" колишній форвард донецького "Шахтаря" — Віктор Грачов, 53 роки. — Зрозуміло, що майстрів калібру Форлана й Аґуеро у "Фулхема" немає. "Дачники" досягли такого успіху в турнірі завдяки організації гри та бомбардирським якостям провідного форварда — Боббі Замори.

У фінальному поєдинку Замора через проблеми зі здоров"ям грав 55 хв.

— Після його заміни й без того не надто виразна гра лондонців у атаці остаточна потьмяніла, — каже експерт. — Але слід визнати, що кінцівка першого та  початок другого тайму пройшли за переваги англійської команди. Вони прекрасно маневрували між лініями, спрацьовувала підстраховка. А головне — блокували можливий розвиток атак суперника. Аґуеро змушений був відходити глибоко назад і чи не самотужки тягти м"яч до штрафного майданчика. У цей відрізок часу аргентинцеві мало що вдавалося. Взагалі, маючи непоганих крайніх — Сімао та Рейєса — і чудових нападаючих, "матрацники" мають проблеми в середині поля — диригента гри в "Атлетіко" немає.

На атакувальні дії "Фулхема"  вплинула заміна Замори

Зате фізична підготовка виявилася кращою в "Атлетіка".

— Це було помітно наприкінці основного й додаткового часу. Він проминув у атаках іспанців. Не надто винахідливих, зате наполегливих, — продовжує експерт. — Тому результат поєдинку можна назвати закономірним.

Попри поразку, одним із головних героїв турніру можна назвати тренера "Фулхема" Роя Ходжсона. Англійський тренер вивів скромну команду до фіналу турніру, здолавши останнього переможця Кубка УЄФА донецький "Шахтар". У листопаді 2007-го Ходжсон був претендентом на посаду головного тренера збірної України, але тоді віддали перевагу Олексієві Михайличенку. Тепер частина вболівальників київського "Динамо", незадоволена результатами команди Валерія Газзаєва, хоче бачити головним тренером клубу саме Ходжсона.

Зараз ви читаєте новину «Іспанський "Атлетіко" виграв Лігу Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі