пʼятниця, 09 липня 2010 01:20

Іспанія вдруге за два роки перемогла Німеччину

Автор: фото: REUTERS/Wolfgang Rattay
  Восьминіг Пол напередодні півфіналу опускається у ящик з мідіями, накритий іспанським прапором
Восьминіг Пол напередодні півфіналу опускається у ящик з мідіями, накритий іспанським прапором

Кубок світу-2010 виграє команда, яка ще ніколи не була найсильнішою на планеті. У вирішальному матчі нинішнього турніру зійдуться збірні Нідерландів та Іспанії. "Помаранчеві" двічі програвали фінальні зустрічі в 1970-х. Чинні чемпіони Європи ще ніколи не грали у "золотому" матчі Кубка світу.

У півфінальному поєдинку іспанці перемогли збірну Німеччини — 1:0. Такий же рахунок зафіксували в матчі між цими командами 29 червня 2008 року. Тоді визначався чемпіон Європи.

— У середу забив Пуйоль, а 2008-го Торрес. Нині м"яч у сітці побував у другому таймі, а позаторік — у першому, але картина гри подібна, — каже "ГПУ" колишній півзахисник збірної України Сергій Нагорняк, 39 років. — Іспанці повністю домінували і заслужено перемогли. По-перше, у центрі поля Бускетс та Хабі Алонсо зв"язали Хедіра та Швайштайґера. По-друге, на флангах активними були Іньєста й Педро. Це призвело до численних помилок Боатенґа й звуження атакувальної активності Лама. По-третє, контроль м"яча в іспанців у першому таймі дозволив їм знесилити суперника настільки, що Німеччина практично не бігла в контратаку. Після перерви команді Лева вдалася тільки одна з них, коли Касільяс парирував удар Крооса.

Троховські менше користі приніс в атаці, ніж Мюллер

— Чи на діях німців позначилася відсутність дискваліфікованого Мюллера?

— Не думаю, що це мало велике значення. Німеччина сильна командно, і будь-якого виконавця у цій збірній можна замінити. Так, Троховські менше користі приніс в атаці, ніж Мюллер — це заслуга іспанців. Вони й Подольського зліва скували настільки, що він був змушений займатися незвичною оборонною роботою.

Восьминіг Пол вгадує результати усіх матчів Німеччини на Кубку світу

Восьминіг Пол, який живе в океанаріумі німецького міста Обергаузен, передбачив перемогу Іспанії над Німеччиною. В акваріум помістили два ящики з мідіями, накриті прапорами команд. Пол обрав їжу, накриту іспанським прапором. Мандри Пола у прямому ефірі показало німецьке телебачення.

На Кубку світу-2010 восьминіг точно передбачив результати всіх матчів за участю німецької збірної — перемоги над Австралією, Ганою, Англією та Аргентиною, а також поразки від сербів та іспанців. Помилився він у фіналі Євро-2008, поставивши на німців у грі з Іспанією.

Як повідомляє Франс Прес, сьогодні, 9 липня, Пол спрогнозує підсумок матчів за третє місце та фінал.

Зараз ви читаєте новину «Іспанія вдруге за два роки перемогла Німеччину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі