середа, 20 грудня 2006 17:10

"Інтернасьональ" — найкращий клуб світу

Клубним чемпіоном світу з футболу став бразильський "Інтернасьональ". У фінальному матчі турніру чемпіон Південної Америки обіграв найсильнішу європейську команду, іспанську "Барселону" — 1:0. Єдиний гол у зустрічі на 82-й хвилині забив форвард "Інтернасьоналя" Адріану.

Третє місце посів єгипетський "Аль-Ахлі", який у "малому" фіналі здолав мексиканську "Америку" — 2:1.

Найкращим гравцем став 29-річний півзахисник "Барселони" Деку.

Чемпіонат світу серед клубів був започаткований 2000 року за ініціативи президента ФІФА Зеппа Блаттера. Турнір проводився у Бразилії. Виграв його місцевий "Корінтіанс".

Змагання відродилися через п"ять років. Їх перенесли до Японії. Запросили до участі шість клубів. Чотири з них виборювали путівки до півфіналу, а чемпіони Європи та Південної Америки до цієї стадії потрапляли автоматично. Переможцями знову стали бразильці — "Сан Паулу" виграв у "Ліверпуля".

За також схемою відбувався і нинішній турнір. Наступного року клубний чемпіонат світу також прийматиме Японія. У майбутньому ФІФА розглядатиме заявки інших країн. Крім того, міжнародна федерація планує задіяти у турнірах вісім країн.

Колишній форвард київського "Динамо" Віталій Хмельницький, 63 роки, вважає клубні змагання непотрібними.

— Ігровий графік зараз і так насичений, — каже він. — Навіщо перевантажувати людей? Та ще й у Японії, де у всіх приїжджих проблеми з акліматизацією. Інтересу до турніру в Європі теж немає. Треба відновити матч за Міжконтинентальний кубок: зіграли одного разу — і додому.

Зараз ви читаєте новину «"Інтернасьональ" — найкращий клуб світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі