четвер, 25 лютого 2010 20:28

"Інтер" обіграв "Челсі"

Автор: фото: REUTERS/Max Rossi
  Нападаючий ”Челсі” Дідьє Дроґба (праворуч) веде боротьбу із оборонцем ”Інтера” Вальтером Самуелем
Нападаючий ”Челсі” Дідьє Дроґба (праворуч) веде боротьбу із оборонцем ”Інтера” Вальтером Самуелем

Головний матч тижня у футбольній Лізі чемпіонів — італійський "Інтер" проти англійського "Челсі". Суперники провели перший поєдинок 1/8 фіналу в Мілані. Господарі перемогли — 2:1. "ГПУ "розбирає зустріч лідерів італійської та англійської першості.


Тактика

Наставник "Інтера" Жозе Моуріньйо зіграв за схемою 1-4-3-1-2. Ключова роль у ній відводилася голландському півзахиснику Веслі Снейдеру. Різкий, елегантний у роботі з м"ячем і холоднокровний у прийнятті рішень, Снейдер постійно шукав нападаючих і за рахунку 1:0 просто виклав м"яч на ногу камерунцю Ето"О, який мав подвоювати рахунок. Не виникло особливих проблем у "Інтера" і на лівому фланзі обороні, де діяв 36-річний Дзанетті. Помилився він тільки одного разу, але назагал, надто до перерви, "Челсі" правим флангом атакував мало.

Лондонці обрали 1-4-3-3, де головною несподіванкою стала поява Ніколя Анелька в середині поля, ледь не на позиції розігруючого. Француз розчинився у грі й ніяк себе не проявив, тому можна сказати, що задум тренера "Челсі" Карло Анчелотті не спрацював. "Челсі" до перерви багато тримав м"яч, але великого зиску з того не отримав. Несиметрично виглядали і фланги гостей — зліва лондонці намагалися наступати частіше.


Характер

Чемпіон Італії довів психологічну стійкість — типова риса команд Жозе Моуріньйо. Забивши необхідний швидкий гол, італійці надалі пожертвували видовищною грою, яка до того ж не в"яжеться з їхнього манерою дій, і грали чітко по рахунку. Коли "Челсі" забив — жодної паніки в лавах "Інтера" не було. Наслідок — швидке відновлення переваги в один м"яч.


Лідери

У "Челсі" посередньо відіграли ключові фігури в обороні та півзахисті — Джон Террі і Френк Лемпард. Головному бомбардиру англійців Дідьє Дроґба було важко боротися з габаритними оборонцями суперника та водночас створювати тиск у володіннях голкіпера "Інтера" Жуліо Сезара. Дроґба запам"ятався тільки ударом зі штрафного в перекладину і по ходу зустрічі все частіше поступався в єдиноборствах — величезна заслуга в цьому захисника "Інтера" Лусіо.

У "Челсі" невиразно зіграли лідери центральної вісі — Террі та Лемпард

Натомість лідер нападу італійців Дієґо Міліто після тьмяного матчу в Барселоні довів свою кваліфікацію в матчах найвищого рівня. Швидкий гол аргентинця визначив малюнок гри, а його звично висока мобільність — варіанти в розвитку атаки.


Заміни

Моуріньйо не побоявся грати сміливо, випустивши на якийсь період трьох форвардів. Гострі дії Балотеллі підтвердили правильність ходу португальського тренера. "Інтер" не забив більше, але в останні хвилин 20 практично не давав шансів і супернику.

Анчелотті форсувати гру за допомогою замін не хотів і протримав на лаві запасних Джо Коула — реальне посилення атаки по ходу зустрічі.


Суддівство

На користь "Інтера". Єдина помилка Дзанетті за рахунку 1:0 призвела до виходу Калу один на один із Сезаром і фолу з боку захисника господарів Самуеля. Проте іспанський арбітр Мануель Мехуто Гонсалес безсумнівний пенальті у ворота "Інтера" не поставив. У інших епізодах працював чітко.


Інтрига

У повторному матчі Жозе Моуріньйо вперше зіграє проти "Челсі" на лондонському стадіоні "Стамфорд Брідж" перед колись рідними вболівальниками — португалець більше трьох років очолював "Челсі" й залишається улюбленцем публіки і тамтешніх гравців. Після міланського матчу португалець заявив, що на "Стамфорд Брідж" йому щастить.



Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Результати перших матчів


"Інтер" (Мілан, Італія) — "Челсі" (Лондон, Англія) — 2:1

ЦСКА (Москва, Росія) — "Севілья" (Іспанія) — 1:1

Повторні матчі ці команди зіграють 16 березня, вівторок, у Лондоні та Севільї

"Штутґардт" (Німеччина) — "Барселона" (Іспанія) — 1:1

"Олімпіакос" (Пірей, Греція) — "Бордо" (Франція) — 0:1

Повторні матчі ці команди зіграють 17 березня, середа, у Барселоні та Бордо

"Порту" (Португалія) — "Арсенал" (Лондон, Англія) — 2:1

"Баварія" (Мюнхен, Німеччина) — "Фіорентина" (Флоренція, Італія) — 2:1

Повторні матчі ці пари команд зіграють 9 березня, вівторок, у Лондоні та Флоренції

"Мілан" (Італія) — "Манчестер Юнайтед" (Англія) — 2:3

"Ліон" (Франція) — "Реал" (Мадрид, Іспанія) — 1:0

Повторні матчі ці пари команд зіграють 10 березня, середа, у Манчестері та Мадриді

Зараз ви читаєте новину «"Інтер" обіграв "Челсі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі