вівторок, 20 лютого 2018 00:35

"Інтер" хоче транслювати матчі Кубка світу з футболу

Телеканал "Інтер" заявив про готовність транслювати матчі Кубка світу з футболу, що цьогоріч відбудеться в Росії з 14 червня по 15 липня. Представники каналу нібито хочуть запросити працювати в ефірі російських коментаторів, повідомляють спортивні ЗМІ.

Раніше від показів матчів у РФ відмовилися телеканали "Україна", "Футбол 1", "Футбол 2" й Національна суспільна телерадіокомпанія.

Українське законодавство не забороняє телеканалам транслювати Кубок світу. Однак у січні Верховна Рада визнала Росію країною-агресором, що анексувала Крим і почала війну на Донбасі.

— Ми відмовляємося показувати чемпіонат, — каже директор Національної телекомпанії Зураб Аласанія, 53 роки. — Це серйозна, багатомільйонна справа. І права на трансляцію були куплені ще до 2013-го. Але таке наше складне рішення.

1 лютого Федерація футболу України офіційно підтвердила, що не акредитуватиме українських журналістів на поїздку в Росію для висвітлення матчів Кубка світу.

Майже 30 тис. українців через інтернет подали заявки, аби купити квитки на ігри. У Федерації національних і континентальних футбольних асоціацій (міжнародний керівний орган футболу. — ГПУ) їм продали 2087 білетів.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов закликав уболівальників не їхати на футбольні змагання в Росію.

Зараз ви читаєте новину «"Інтер" хоче транслювати матчі Кубка світу з футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі