четвер, 19 лютого 2009 19:13

Ігор Суркіс давно не бачив "такого безобразия"

Автор: фото: REUTERS/Гліб Гараніч
  Артем Мілевський у матчі проти ”Валенсії” отримав два попередження. Перше — за розмови з арбітром, друге — за симуляцію
Артем Мілевський у матчі проти ”Валенсії” отримав два попередження. Перше — за розмови з арбітром, друге — за симуляцію

На першому офіційному матчі київського "Динамо" 2009 року був аншлаг. Квитки на поєдинок "Динамо" — "Валенсія" коштували від 30 до 200 грн. І хоча за день до поєдинку пройшла інформація, що вони продані, перед стадіоном їх можна було купити. Зокрема, у центральний, перший сектор пропонували квиток за 180 грн.

Наставник "Динамо" Юрій Сьомін, незважаючи на неготовність форвардів Ґільєрме та Бангура, вирішив грати з двома нападаючими — Мілевським і Кравцем.

— Правильне рішення, — каже кореспонденту "ГПУ" заслужений тренер України Сергій Морозов, 58 років, який спостерігає за поєдинком у ложі преси динамівського стадіону. — Оборона — слабке місце "Валенсії", тому на нього треба тиснути. Якби Кравець забив уже на перших хвилинах матчу, подібна тактика спрацювала б повністю.

У гостей попереду діють Сильва та Морієнтес, яких активно підтримує Мата. Останній асистує Сильві, коли той відкриває рахунок.

— Провалився правий фланг оборони, — зазначає експерт. — Несмачному там незвично діяти. А назагал було ясно, що технічні іспанці створять проблеми перед перекроєним через травму Діакате захистом "Динамо". Добре ще, що немає в стартовому складі Вільї, Морієнтес нині набагато слабший від нього.

Перший тайм Морозов оцінює так.

— "Динамо" зіграло настільки, наскільки воно готове нині. Бракує гостроти справа, тому туди часто зміщується Мілевський. Невиразний Кравченко, але його поставили зліва в півзахисті. А швидкість, необхідна на цій позиції, — не козир Сергія.

Після перерви Сьомін випускає Черната замість Гіоане.

Морієнтес нині набагато  слабший від Вільї

— Конструктиву та різкості в діях киян Чернат додав, — резюмує співрозмовник. — Узагалі 1:1 — досить прийнятний результат по такій грі. "Динамо" закінчувало матч у меншості, що для команди, яка тільки починає сезон, створює великі проблеми.

Через вилучення не зіграє в повторному матчі Мілевський.

— Я обычно не комментирую действия арбитров, но такого безобразия не видел давно, — зізнається після матчу президент "Динамо" Ігор Суркіс, 50 років.

У центрі оборони киян діють тепер Михалик і Бетао. Тарас каже, що спілкуються між собою англійською та португальською. Українською Бетао може побажати Михалику "смачного".

Гравці "Валенсії" в автобусі п"ють кока-колу та їдять бутерброди. Останнім заходить Морієнтес, який їсть грушу.

Станіслав Богуш і Роман Єрьоменко найдовше серед динамівців роздають автографи і разом їдуть зі стадіону.



Кубок УЄФА 1/16 фіналу. Перші матчі


"Динамо" (Київ, Україна) — "Валенсія" (Іспанія) — 1:1 (0:1)

18 лютого. Київ. Стадіон "Динамо" ім. Валерія Лобановського. 16 863 глядачі (уміщує 16 863). 3 градуси морозу

Суддя: С. Гуменні (Бельгія)

"Динамо": Богуш, Несмачний-к, Михалик, Бетао, Каддурі, Вукоєвич, Єрьоменко, Гіоане (Чернат, 46), Кравченко (Нінкович, 63), Мілевський, Кравець (Корреа, 90+4)

Тренер: Юрій Сьомін (Росія)

"Валенсія": Сесар, Мадуро, Марчена-к, Рауль Альбіоль, Дель Орно, Мануель Фернандеш (Бараха, 81), Альбельда, Пабло Ернандес (Хоакін, 70), Мата, Давид Сильва (Вілья, 67), Морієнтес

Тренер: Унаї Емері

Голи: Давид Сильва (6), Рауль Альбіоль (63, у свої ворота)

Попередження: Мілевський (35), Мадуро (62), Давид Сильва (64), Мата (66), Бетао (80)

Вилучення: Мілевський (64, повторне попередження)

"Сампдорія" (Генуя, Італія) — "Металіст" (Харків, Україна) — 0:1 (0:1)

18 лютого. Генуя. Стадіон "Луїджі Ферраріс". 20 500 глядачів (уміщує 36 536). 4 градуси

Суддя: П. Балаж (Румунія)

"Сампдорія": Кастелацці, Станкявічус, Раджі, Луккіні, Падаліно, Дессена (Саммарко, 58), Паломбо-к, Франческіні (П"єрі, 58), Циґлер (Марілунго, 74), Белуччі, Кассано

Тренер: Вальтер Маццаррі

"Металіст": Горяїнов, Майдана, Обрадович, Папа ґуйє, Бордіян, Едмар (Ганцарчик, 90+3), Рикун (Березовчук, 90), Слюсар, Валяєв, Олійник, Жажа (Девіч, 79)

Тренер: Мирон Маркевич

Гол: Олійник (45)

Попередження: Бордіян (25), Станкявічус (45+2), Жажа (58), Горяїнов (89)

Матч "Шахтар" (Донецьк, Україна) — "Тоттенхем" (Лондон, Англія) закінчився вчора ввечері.

"Астон Вілла" (Бірмінгем, Англія) — ЦСКА (Москва, Росія) — 1:1 (переможець цієї пари зустрінеться з сильнішим у протистоянні "Шахтар" — "Тоттенхем", а переможець "Динамо"/"Валенсія" вийде на сильнішого у парі "Сампдорія"/"Металіст")

"Зеніт" (Санкт-Петербург, Росія) — "Штутгарт" (Німеччина) — 2:1 (Анатолій Тимощук забив за "Зеніт", проте повторний поєдинок пропустить через дискваліфікацію)

Повторні поєдинки пройдуть у четвер, 26 лютого

Зараз ви читаєте новину «Ігор Суркіс давно не бачив "такого безобразия"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі