понеділок, 09 листопада 2009 18:29

Хей відібрав чемпіонський титул у Валуєва

Автор: фото: Reuters/Johannes Eisele
  Девід Хей (праворуч) святкує свою перемогу над Миколою Валуєвим. Британець переміг росіянина за очками
Девід Хей (праворуч) святкує свою перемогу над Миколою Валуєвим. Британець переміг росіянина за очками

7 листопада в німецькому Нюрнбергу росіянин Микола Валуєв, 36 років (50 перемог, 34 нокаутів, дві поразки, нуль нічиїх) утратив свій пояс чемпіона світу за версією WBA в надважкій вазі. Петербуржець поступився британцеві 29-річному Девіду Хею (23 перемоги, 21 нокаут, одна поразка, нуль нічиїх). Двоє суддів віддали перемогу Хею з рахунком 116:112, третій же поставив на нічию 114:114.

Із початку зустрічі на 22 см нижчий і майже на 45 кг легший британець застосував  тактику, яку рік тому використав проти Валуєва американець Холіфілд. Хей багато рухався, намагаючись не дати себе вдарити повільному і неповороткому суперникові. Інколи зближувався, проводив серію блискавичних ударів і миттєво відступав на дальню дистанцію.

Російський гігант же діяв у своєму традиційному стилі — викидав багато джебів, намагався обрізати кути, інколи проводив правий прямий, який практично не доходив до цілі. Тривалий час усе в поєдинку виглядало більш-менш рівно — точність Хея нейтралізовувалась активністю Валуєва. Переважати в поєдинку британцеві вдавалося в "чемпіонських раундах" — з 10-го до 12-го. У фінальній трихвилинці Хей навіть зумів лівим гаком похитнути Валуєва, але той вистояв.

Судді віддали перемогу британцеві, хоча не раз в подібних випадках "витягували" Валуєва.  Кажуть, що організувавши для Девіда чемпіонський бій проти Валуєва, і забезпечивши справедливе суддівство, співпромоутер росіянина Дон Кінг отримав частину прав на наступні сутички Хея.

Якби Дон Кінг хотів перемоги Миколи, він би її зробив

— У цьому поєдинку спокійно можна було б віддати перемогу Валуєву і ніхто б не здивувався, — пише киянин Юрій Коваль, 35 років, на форумі однієї з соціальних мереж. — Що з суддями сьогодні в Німеччині? Щось тут не те. Якби Дон Кінг хотів перемоги Миколи, він би її зробив.

Хей за 12 раундів виконав 143 удари. Із них 98 потрапили в ціль (68,5%). У Валуєва із 390 ударів були точними всього 64 (16%). Для порівняння: українець Віталій Кличко за 10 раундів свого останнього бою з Крісом Арреолою провів 802 удари, з яких 301 — потрапив у ціль.

У наступному поєдинку Девід Хей має провести обов"язковий захист титулу проти американця 37-річного Джона Руїза. Після бою британець пообіцяв "очистити" дивізіон від братів Кличків. Віталій одразу ж парирував, що готовий зустрітися з Хеєм у будь-який час і нокаутує його.

Мало хто вірить, що бій Кличко–Хей може відбутися найближчим часом.

— "Чистити" дивізіон Хей буде так: спочатку Руїз, потім ще якась дрібна сошка, після цього реванш із Валуєвим. І все це по колу, — пише Саша Бендер, 29 років, із Нюрнберга. — Проти Кличків Хей не вийде.

Зараз ви читаєте новину «Хей відібрав чемпіонський титул у Валуєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі