середа, 07 червня 2017 05:45

Хацкевич підтягне дисципліну в "Динамо" і гратиме простіше

Автор: ФОТО З САЙТА www.football.sport.ua
  Олександр ­Хацкевич підписав ­контракт з київським ”Динамо” на два роки. До цього тренував збірну Білорусі
Олександр ­Хацкевич підписав ­контракт з київським ”Динамо” на два роки. До цього тренував збірну Білорусі

Новим головним тренером київського "Динамо" став білорус 43-річний Олександр Хацкевич. Він підписав кон­тракт на два роки. Асистентами наставника будуть Максим Шацьких, Олег Лужний, Юрій Мороз і Михайло Михайлов — тренер воротарів. Усі — колишні гравці клубу.

Попередник Хацкевича, Сергій Ребров, подав у відставку тиждень тому.

— Ребров користувався довірою президента "Динамо", — каже тренер "Полтави" Олег Федорчук, 56 років. — Він двічі поспіль виборював чемпіонство, вигравав Кубок України. Однак минулого року, коли пішов із команди Рауль Ріанчо, я казав, варто оцінити роботу Сергія Станіславовича без ­іспанського помічника. Результат нам відомий. Уже колишньому тренеру киян забракло знань. Адже "Динамо" — перша команда Реброва, де він працював самостійно. Перед фахівцем постали нові виклики, з якими впоратися не вдалося. Наставник провалився в трансферній політиці. Він не побачив потенціалу Теодорчика — неймовірно успішного й талановитого нападника таранного типу. Натомість запросив до команди Громова й Гладкого, найкращі часи якого вже позаду. Сукупність цих чинників і призвела до відставки головного тренера. Однак треба віддати йому належне. Ребров вирішив піти одразу й без комедії зі звільненням помічників, як це робив інший тренер "Динамо".

Чому керівництво "Динамо" вирішило замінити його Олександром ­Хацкевичем?

— Тактика Реброва була занадто складна для цих виконавців. Хацкевич гратиме простіше. Підтягне дисципліну. Не робитиме зайвих тактичних викрутасів. Приблизно так, як "Зоря". Цілком імовірно, це дасть короткостроковий результат. Можливо, кияни вийдуть до групового турніру Ліги чемпіонів. ­Однак він теж не має досвіду. Рік зі збірною Білорусі й робота в "Динамо-2" — цього мало.

Чи зможуть кияни боротися за чемпіонство?

— Це залежить не від них, а від "Шахтаря". Якщо підуть лідери гірників — Тайсон, Марлос, Бернард, то все може бути. Українці в "Динамо" більш якісні, ніж у "Шахтарі". Якщо ж лідери донеччан залишаться, то фаворитом за будь-яких умов буде команда Фонсеки.

14 місце під керівництвом Олександра Хацкевича посіла команда "Динамо-2" в чемпіонаті України 2013/14 серед команд першої ліги. У грудні 2014-го тренер очолив збірну Білорусі. Успіхів не досяг. Наприкінці минулого року його звільнили.

Зараз ви читаєте новину «Хацкевич підтягне дисципліну в "Динамо" і гратиме простіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі