вівторок, 11 серпня 2009 17:15

"Годін і Хачеріді ще не дотягують до рівня збірної"

12 серпня футбольна збірна України проведе товариський матч проти національної команди Туреччини. Матч розпочнеться о 21.00 за київським часом на київському стадіоні "Динамо" ім. Валерія Лобановського. Пряма трансляція на телеканалі "Україна".

Тиждень тому наставник нашої команди Олексій Михайличенко оприлюднив заявку України на матч.


Воротарі — Андрій Пятов ("Шахтар"), Олександр Шовковський ("Динамо").

Михайличенко вчинив логічно — просто взяв і запросив основних голкіперів провідних клубів країни. Станіслав Богуш втратив місце в основному складі "Динамо" і позбувся його в збірній. Руслан Худжамов першим номером "Шахтаря" ніколи не був. Інші голкіпери за чотири тури національного чемпіонату не змогли довести своєю грою претензії на місце в команді Михайличенка. Викликати більше гравців такого амплуа на один товариський матч було нерозважливо.


Захисники — Віталій Мандзюк ("Динамо"), Олександр Кучер, В"ячеслав Шевчук, Дмитро Чигринський (усі — "Шахтар"), Андрій Русол ("Дніпро"), Григорій Ярмаш ("Ворскла").

Не найсильніша ланка збірної. Несмачний за збірну грати відмовився, Федорів — травмований. Центральні захисники з "Шахтаря" Іщенко та Чижов виглядають непереконливо.

Михайличенко: стежимо за правим захисником "Шахтаря" Василем Кобіним. Оборонець "Динамо" Хачеріді непогано проявив себе на старті чемпіонату України, але там були суперники не того рівня. Справжній потенціал Євгена можна побачити тільки в Лізі чемпіонів, якщо він там гратиме. Тоді можна говорити про збірну.


Півзахисники — Олексій Гай ("Шахтар"), Олег Гусєв ("Динамо"), Максим Калиниченко, Сергій Назаренко і Руслан Ротань (усі — "Дніпро"), Анатолій Тимощук ("Баварія", Німеччина).

— У збірній відсутні двоє київських динамівців, які можуть зіграти на позиції розігруючого — Алієв і Кравченко. Перший — травмований, другий — не проходить до "основи" клубу. Як справи з іншими?

Михайличенко: Левченка не викликали, бо він вирішував питання переходу з голландського "Ґронінґена" до російського "Сатурна" і грав мало. Годіна (лівий півзахисник улітку перейшов із запорізького "Металурга" до донецького. — "ГПУ") знаю ще по молодіжці. На мою думку, він ще не показує рівня гри, достатнього для запрошення до національної команди. Гусєв уже частинами демонструє гру, завдяки якій він був основним у відборі до Кубка світу-2006 і фінальної частини турніру, тому ми Олега і запросили. Стежимо і за сімферопольцем Голайдо.


Нападаючі — Володимир Гоменюк ("Дніпро"), Артем Мілевський ("Динамо"), Євген Селезньов ("Дніпро"), Андрій Шевченко ("Челсі", Англія).

Андрій Шевченко давно не має постійної ігрової практики в матчах за клуб. Але регулярно забиває за збірну — його місце в команді законне. Ковпак, на думку Михайличенка, не набрав форми. Форвард "Шахтаря" Гладкий, як і Голайдо, Кобін та Іщенко, у резервному списку. Динамівець Ярмоленко поки заявлений за молодіжку. У клубі він грає півзахисником, але Михайличенко його розглядає як форварда.

Впадає в очі відсутність Вороніна.

Михайличенко: у мене з Вороніним жодних конфліктів. Андрій повернувся до "Ліверпуля", обживається на новому місці. Планує поборотися за стартову позицію в складі команди. Смикати його було нерозумно. Я завчасно попередив форварда, що в матчі з Туреччиною на нього не розраховую. Ми зрозуміли один одного.

Зараз ви читаєте новину «"Годін і Хачеріді ще не дотягують до рівня збірної"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі