вівторок, 03 листопада 2015 05:40

Футбол тут ні до чого

Каламутна історія з несподіваним дебютом Олександра Зінченка в національній збірній України до власне футболу не має жодного стосунку. Подібним уже другий десяток років займається на­ціональна збірна Бразилії. У її складі на замовлення агентів може вийти на поле хто завгодно — чистий бізнес, нічого особистого. Завдяки цьому агенти вигідно продали простакуватим власникам клубів усього світу з півсотні "гравців збірної Бразилії", а насправді — досить посередніх футболістів. Логічним наслідком такої практики стала ганебна поразка бразильців на домашньому Кубку світу. Навіщо це нашій збірній? Нехай у подробицях копирсається хтось інший.

Щодо самого футболіста Зінченка, то цілком очевидно, що єдиною підставою грати за національну команду є для нього український паспорт. До скандального виходу на поле в матчі Україна — Іспанія про цього гравця ніхто не чув. А так не буває. У сучасному відкритому світі кожен український футболіст, який тричі підряд влучив по м'ячу, одразу ж оголошується "зіркою": у нього беруть інтерв'ю, знімають про нього сюжети для телебачення тощо. 99 відсотків подібних "зірок" не потрапляють потім навіть до вищої ліги. Щодо Зінченка, то про нього до 12 жовтня знали лише футбольні агенти. Як їм вдалося "розкрутити" хлопця на рівень всеукраїнського скандалу, вони, звісно, нікому не розповідатимуть.

Зрозуміло, що найближчі кілька місяців футболіст Зінченко матиме таку-сяку "попсову" популярність. Не так багато в нас настільки юних "гравців збірної" — в грудні Олександру буде 19. А потім гра розставить усе на свої місця. Тому що подібне в нашому футболі траплялося вже не раз.

Приблизно місяць тому занесло мене на матч "футбольного клубу" другої ліги із села Ковалівка. Під кінець зустрічі на поле в складі місцевої команди вийшов такий собі Єгор Лугачов. Мало хто нині пам'ятає, що за цього більш ніж посереднього гравця колись теж "боролися" українська й російська збірні. А сам він навіть зіграв кілька разів за московський "Спартак". Ті кілька матчів і досі непогано годують усіма забутого футболіста та, можливо, його агентів. Гадаю, що п'ять хвилин Олександра Зінченка в складі збірної України теж іще довго непогано годуватимуть і самого гравця, і його агентів. А футбол тут ні до чого.

Зараз ви читаєте новину «Футбол тут ні до чого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі