четвер, 05 жовтня 2006 17:12

Донадоні рано думати про відставку

Завтра збірна України зіграє матч відбірного турніру чемпіонату Європи-2008.

На римському Олімпійському стадіоні (вміщує 83 тисячі глядачів) о 22.00 за Києвом підопічні Олега Блохіна зустрінуться з національною командою Італії. Судитиме поєдинок 40-річний грек Кірос Вассарас. Поки що невідомо, чи відбудеться трансляція поєдинку на Україну. Жоден вітчизняний канал за день до матчу не викупив права на "картинку".

Улітку італійці завоювали Кубок світу під керівництвом Марчелло Ліппі. Після Мундіалю один з найкращих тренерів світу залишив свою посаду. "Скуадрру Адзурру" очолив Роберто Донадоні, 43 роки.

— Італійська федерація футболу зробила помилку, — вважає заслужений тренер України та Росії Анатолій Бишовець, 60 років. — Донадоні не має ані досвіду роботи із зірками першої величини, ані великого тренерського досвіду взагалі. Гідною заміною Ліппі міг би стати тільки Фабіо Капелло.

Після Кубка світу вирішив завершити кар"єру в збірній Франческо Тотті. Окрім капітана "Роми", у перших матчах нового відбірного циклу італійці залишилися без Нести, Каморанезі, Дель П"єро і Тоні. Їх "відчепив" від команди сам Донадоні.

— Будь-хто з 23 футболістів, які виграли Кубок світу, відчував би після турніру нестачу мотивації, — пояснює Бишовець. — Хтось більше, хтось — менше. Донадоні вирішив, що ці четверо футболістів ще не готові переключитися на нові завдання.

Італійці стартували невдало. У двох стартових матчах вони набрали одне очко. Нинішній наставник "Скуадрри Адзурри" зізнався, що розмірковує над можливістю своєї відставки.

— Зарано, — переконаний тренер олімпійських чемпіонів-1988. — Що втратили італійці? Два очки у матчі з Литвою. Не факт, що Україна їх не втратить, матч із Грузією це показав. Поразка в Парижі для команди Донадоні точно не трагедія. Італія може дозволити собі посісти друге місце, пропустивши вперед Францію.

Бишовець переконаний, що господарі завтрашнього поєдинку не зможуть продемонструвати таку ж гру, як на Кубку світу.

— Каннаваро та Дзамбротта у поганій формі, — стверджує він. — Буффон, Каморанезі та Дель П"єро забули, що таке регулярні зустрічі з класними суперниками, тому що грають у серії "В".

Зараз ви читаєте новину «Донадоні рано думати про відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі