вівторок, 24 вересня 2019 06:35

До Москви!

Дві найкращі на сьогодні українські тенісистки Еліна Світоліна та Даяна Ястремська заявилися на один з останніх цьогоріч турнірів. Він пройде в Москві. Як оцінювати це рішення, з огляду на те, що особливих турнірних і фінансових здобутків цей виступ спортсменкам не принесе? Хіба що організатори московських змагань додатково заохотять їх матеріально, що не заборонено і повсюдно практикується заради підняття престижу того чи іншого тенісного турніру.

Як на мене, це досить поганий сигнал. Останнім часом провідні тенісисти світу майже не їздять на турніри в Росію. Досить подивитися список чоловічого турніру в Санкт-Петербурзі, що завершився у неділю. Окрім росіян, лише другорядні гравці із країн — "друзів Кремля". Італія, Угорщина, Білорусь, Казахстан. І ось до цього списку за місяць додадуться дві українки, за яких ми так уболі­ваємо.

Чому так? Почнемо з того, що самі спортсменки, по-перше, родом із Одеси. Там і близько не пахне українським патріотизмом. По-друге, своїми успіхами завдячують кому завгодно, лише не рідній країні. По-третє, вже багато років живуть за межами України — Еліна в Лондоні, Даяна в Будапешті. По-четверте, компанія найкращих тенісистів і тенісисток планети, які весь рік мандрують разом по світу з турніру на турнір — наскрізь інтернаціональна і живе за своїми внутрішніми правилами. Серед них патріотизм — далеко не пріоритет. Але ж є менеджери, які планують виступи спортсменів, практично вирішуючи за них де грати, а де ні.

Очевидно, менеджери українських дівчат вважають, що тепер вже можна, а може, й треба їхати до Москви. І заперечувати їм у світлі нинішньої політики нашого президента нічим. Я особисто ні за які гроші не поїхав би тепер до Москви. Але я не тенісист-професіонал. І туди мене якось ніхто не запрошує.

Зараз ви читаєте новину «До Москви!». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі