пʼятниця, 13 липня 2012 00:15

"Дніпро" не готовий боротися за титул

Сьогодні стартує 22-й футбольний чемпіонат України. У Луцьку зіграють місцева "Волинь" та львівські "Карпати". 30-й, заключний тур першості, пройде наприкінці травня 2013 року. За підсумками минулого сезону прем'єр-лігу залишили київська "Оболонь" та "Олександрія" з Кіровоградщини. Їхні місця посіли ужгородська "Говерла" і запорізький "Металург".

"Карпати" й харківський "Металіст" стартують без очкових штрафів. Спортивний арбітражний суд у Лозанні оголосить вердикт щодо справи про так званий договірний матч наступного місяця.

Про перспективи команд нового сезону говоримо з колишнім нападаючим сімферопольської "Таврії" Олександром Гайдашем, 44 роки.

Претенденти на чемпіонство

"Шахтар" і "Динамо". У "гірників" загалом трохи класніший і зіграніший склад. Акцент зроблять на Лігу чемпіонів, щоб реабілітуватися за провальний виступ минулого сезону.

"Динамо" потрібен нападник таранного типу в пару до Ідейє. Це міг бути Мілевський, але він не звик напружуватися. 25-річний аргентинець Марко Рубен з іспанського "Вільярреала" за 10 мільйонів євро (за іншою версією сума трансферу склала 8 млн євро — "ГПУ") здатен замінити Артема. "Динамо" якраз потрібен досвідчений виконавець, який швидко заграє. Середня лінія і захист у киян в порядку.

Якщо з "Металіста" таки знімуть очки, харків'яни не зможуть вклинитися в боротьбу за золоті медалі. Головна втрата — Девич. Він має український паспорт і грав ключову роль у певних матчах.

"Дніпро" поки що не готовий боротися за титул. Слабкі сторони — центр оборони й середина поля. Кравченко та Ротань не змогли закріпитися в "Динамо". Отже, не готові вирішувати найвищі завдання.

Зона єврокубків

"Дніпро" і "Металіст". Можливо, "Арсенал" — якщо впорається з ігровим графіком. Минулого сезону "каноніри" довели, що у них збалансована команда з поставленою грою.

Донецький "Металург" більше втратив, аніж придбав, якщо говорити про трансфери. У команди коротка лава запасних.

Долучитися до боротьби за Лігу Європи можуть "Таврія" Лужного й "Іллічівець" Павлова. Але в Олега було замало часу, щоби познайомитися з гравцями і оцінити їхні можливості. Павлов пробивався в єврокубки з "Ворсклою", може зробити це і з "Іллічівцем". Очевидно, що фізично команда буде підготовлена добре.

Середняки

Кварцяний пішов із "Волині", але залишив міцний колектив. Дем'яненко вдало відпрацював перший період у Луцьку. Команда може прогресувати.

У запорізького "Металурга" новий тренерський штаб на чолі з Анатолієм Бузником. Він зберіг кістяк колективу. Також є два бразильські новачки. Жуніор підходить до старту чемпіонату у добрій формі.

Попереднього сезону "Чорноморець" показав, що може претендувати на восьме-десяте місце.

"Зоря" і "Карпати" за потенціалом також не повинні боротися за виживання у прем'єр-лізі.

Аутсайдери

Неетично говорити про аутсайдерів. Адже чемпіонат  навіть не стартував. Хоча тривогу викликають насамперед "Ворскла", "Кривбас" і "Говерла".

Кварцяний виставив шістьох футболістів на трансфер. Публічно заявив про проблеми в атаці. (У середу з'явилися чутки про відставку Кварцяного з посади наставника "Кривбаса". — "ГПУ").

Євтушенко в Полтаві дебютує як головний тренер. Зрозуміло, що перше коло для нього буде важке.

"Говерла" вийшла у прем'єр-лігу без проблем. У Севідова був час спокійно готуватися до чемпіонату. Можливо, цього разу їхній ліфт зламається і вони не повернуться назад у першу лігу.

Бомбардири

Позаминулого сезону Селезньов забив 17 м'ячів. Минулого — 14. Стільки ж було у Майкона. Євген мав менше ігрового часу, ніж бразилець, але свої моменти реалізовував. І цього сезону претендентів назбирається небагато. Одним із них точно буде Селезньов.

Зірки

За підсумками минулого сезону я до таких відніс би Коноплянку, Мгітаряна, Сосу, Ярмоленка, Гусєва, певною мірою — Безуса. Напевно, вони вирізнятимуться й надалі.

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро" не готовий боротися за титул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі