вівторок, 12 березня 2019 07:50

Дмитро Підручний виграв золото на чемпіонаті світу з біатлону

  Українець Дмитро Підручний (у центрі) радіє своїй перемозі у гонці переслідування на 12,5 км на чемпіонаті світу з біатлону. Ліворуч на фото срібний призер — норвежець Йоханнес Бйо, праворуч — француз Кантон Фійон Має, який посів третє місце
Українець Дмитро Підручний (у центрі) радіє своїй перемозі у гонці переслідування на 12,5 км на чемпіонаті світу з біатлону. Ліворуч на фото срібний призер — норвежець Йоханнес Бйо, праворуч — француз Кантон Фійон Має, який посів третє місце

27-річний тернополянин Дмитро Підручний уперше за історію українського чоловічого біатлону став чемпіоном світу. Під час гонки 10 березня Дмитро обігнав переможця Кубка світу-2019 Йоганнеса Бйо із Норвегії.

9 березня Підручний посів четверте місце у спринті. У гонці переслідування стартував у відповідній позиції. Поступався лідеру Бйо 16 секунд. Перша стрільба, лежачи, була невдалою для Підручного. Промахнувся двічі й скотився на восьме місце. Від перемоги українця віддаляло більше хвилини.

Далі Дмитро був точний. Більше не схибив жодного разу. Після третього вогневого рубежу українець став другим, але його швидко "проковтнула" група переслідувачів. Коли ж на останньому, четвертому, вогневому рубежі, Йоганнес, стоячи, помилився тричі, Підручний учепився за свій шанс. Чудова швидка стрільба і 15 секунд переваги над норвежцем.

Здавалося, лідер сезону легко дістане Дмитра, але єдине, що йому вдалося — скоротити відставання до 9 секунд. Друге місце — в Йоганнеса Бйо, третім був француз Кантен Фійон Майе.

— Я ще не маю ніяких емоцій, бо не усвідомив, що виграв гонку і став чемпіоном світу, — зізнався Дмитро. — Обійти такого, як Бйо — це фантастика.

Тренер збірної Юрай Санітра назвав Дмитра Підручного розумним й інтелігентним спортсменом.

— Це найкрасивіший день у моєму житті. Так, у мене вже були олімпійські чемпіони, але сьогоднішня медаль — просто музика, щось особливе. Я зранку мав відчуття чогось незвичайного. Але не думав, що завершиться таким тріумфом.

Подальший розклад гонок на чемпіонаті світу з біатлону

12 березня, вівторок

16:30 жіноча індивідуальна гонка на 15 км

13 березня, середа

17:10 чоловіча індивідуальна гонка на 20 км

14 березня, четвер

18:10 — супермікст, командна гонка, де за кожну збірну виступатимуть чотири спорт­смени, по двоє жінок і чоловіків

16 березня, субота

14:15 — жіноча естафета, 4х6 км

17:30 — чоловіча естафета, 4х7,5 км

17 березня, неділя

14:15 — жіночий масовий старт на 12,5 км

17:00 — чоловічий масовий старт на 15 км

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Підручний виграв золото на чемпіонаті світу з біатлону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі