пʼятниця, 04 серпня 2017 07:00

"Динамо" "вилетіло" з Ліги чемпіонів

Автор: www.football24.ua
  Голкіпер ”Динамо” Максим Коваль не втримав м’яч після подачі з кутового і удару суперника головою
Голкіпер ”Динамо” Максим Коваль не втримав м’яч після подачі з кутового і удару суперника головою

— Ми повністю програли матч у плані бажання. Я неправильно хлопцям пояснив, не доніс, як потрібно грати матч-відповідь. Це була моя помилка. Що тренери не говорили б, футболісти виходять на поле й повинні мати бажання. Установки виходити й утримувати рахунок не було, — каже головний тренер київського "Динамо" Олександр Хацкевич, 43 роки.

2 серпня його команда програла швейцарському "Янг Бойз" виїзний матч кваліфікаційного турніру Ліги чемпіонів — 0:2. Першу гру в Києві динамівці виграли — 3:1. Але далі пройшов швейцарський клуб, бо забив м'яч на чужому полі.

Виліт "Динамо" з Ліги чемпіонів саме від "Янг Бойз" — парадоксальний. Надто велика була перевага киян у домашньому матчі. Але правильно підготуватися до повторного поєдинку не зуміли. Рахунок 3:1 достатньо комфортний перед грою на виїзді. Але за однієї умови — якщо ти заб'єш хоч один м'яч на виїзді, чи маєш міцну оборону.

У Берні "Динамо" мало лише один момент, щоб відзначитися. 100-відсотковий, але цього замало. А на нинішній захист кияни не можуть розраховувати за визначенням. Він слабкий. Тому швейцарці мали достатньо голевих шансів. Їхня перемога, на відміну від торішньої над "Шахтарем", закономірна.

Тренер "Янг Бойз" Адольф Хюттлер у Києві зіграв з одним нападаючим. У Берні — з двома. Але не це головне. Швейцарський клуб із перших хвилин запропонував суперникові жорстку, часом брутальну, гру. Динамівці проти неї виявилися безпорадними. Кияни не змогли налагодити контроль над м'ячем, взаємодію між лініями, програли майже всі підбори. Проти Ярмоленка, найкращого в першій зустрічі, господарі діяли так — один зустрічає, другий страхує.

Нинішнє "Динамо" не має достатнього класу, щоб брати участь у груповому турнірі Ліги чемпіонів. Виявляється, його бракує навіть на посередні швейцарські команди. І дивно, що тренерський штаб із колишнім бойовим капітаном ­команди Олегом Лужним не налаштував футболістів саме на боротьбу. Або принаймні не вніс корективи у перерві поєдинку.

Тепер динамівці боротимуться за вихід до групового турніру Ліги Європи. Мають довести — відповідають рівню турніру. Виліт із Ліги чемпіонів повинен підвищити шанси команди Хацкевича на підсумкове перше місце в національному чемпіонаті.

Провальні матчі бувають. Досить згадати французький "Парі Сен-Жермен", що навесні розтринькав перевагу над "Барселоною" в чотири м'ячі.

Головне — зробити правильні висновки. Приклад — "Янг Бойз" і його тренер. Побачимо — чи здатний на це штаб Хацкевича.

Репортажі нашого кореспондента зі Швейцарії на сайті gazeta.ua відбулися за сприяння ФК "Динамо", Київ

Футбол. Ліга чемпіонів

Третій, передостанній, кваліфікаційний раунд

Повторний матч

"Янг Бойз", Берн, Швейцарія — "Динамо", Київ, Україна — 2:0 (1:0).

Перший матч — 1:3

2 серпня. Берн. Стадіон "Швейцарія". 13303 глядачі, розрахований на 32 тис. +22°С

Суддя: Павел Гіль, Польща

"Янг Бойз": Вольфлі — Мбапу, фон Берген-к, Нуху, Беніто — Саного, Соу (Лотомба, 85), Раве, Фасснахт (Сулеймані, 74) — Ассале (Нсаме, 74), Оаро. Тренер: Адольф Хюттер, Австрія.

"Динамо": Коваль — Морозюк, Віда, Хачеріді, Кадар — Шепелєв (Корзун, 69), Сидорчук, Гонсалес (Кравець, 90+2), Ярмоленко-к — Гармаш (Буяльський, 84) — Мбокані. Тренер: Олександр Хацкевич, Білорусь.

Голи: Оаро, 12, Лотомба, 90

Попередження: Мбабу, 9, Сидорчук, 27, Шепелєв, 55, Оаро, 57, Віда, 60, Кадар, 73, Гонсалес, 76, Коваль, 78, Хачеріді, 90+4

"Динамо" припинило боротьбу за участь у груповому турнірі Ліги чемпіонів. Для виходу до групового турніру Ліги Європи їм треба пройти суперника в четвертому, останньому, кваліфікаційному раунді. Хто опонент — стане відомо після жеребкування. Воно відбудеться 4 серпня, в п'ятницю, о 14:00 за Києвом. Не виключено, що на цій стадії зіграють також "Олександрія" та донецький "Олімпік". Учора ввечері вони провели повторні матчі третього, передостаннього, кваліфікаційного раунду.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" "вилетіло" з Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі