понеділок, 29 березня 2010 18:25

"Динамо" перемогло "Металіст"

У центральному матчі 22-го туру чемпіонату України київське "Динамо" перемогло вдома харківський "Металіст" — 3:0. Рахунок відкрив Тарас Михалик, а потім два голи забив Артем Мілевський. Результат зустрічі підтвердив, що за місце в Лізі чемпіонів від України боротимуться тільки "Шахтар" і "Динамо" — харківський клуб до цього не готовий.

"ГПУ" розбирає матч "Динамо" — "Металіст"

Глядачі

Перший аншлаг 2010-го на "динамівській" арені. Уболівальники не тільки заповнили 16-тисячний стадіон, а й розташувалися за його межами, на пагорбах. Тисяча вболівальників прибули з Харкова. Динамівські шанувальники, скинувшись по 30 гривень, розгорнули баннер: "Газзаєв — за три роки виграти не Лігу чемпіонів, а у Закарпаття". Під кінець матчу вболівальники жартували, що "Динамо" стало "грозою авторитетів", натякаючи на домашні виграші у "Шахтаря" й "Металіста" з однаковим рахунком — 3:0.

Тактика

У "Динамо" був дискваліфікований центральний захисник Євген Хачеріді. Його замінив Тарас Михалик — чутки про невдоволення гравця тренером, який не поставив Михалика на матч в Ужгороді через незначну застуду, не підтвердилися. Роман Єрьоменко зіграв праворуч у півзахисті. Маґрао перевели в оборону, а Каддурі — на лаву запасних.

1-4-4-2 — від Газзаєва, де Мілевський був на вістрі атаки, а Шевченко зіграв форварда з глибини.

Схему "Металіста" можна тлумачити як 1-4-3-3, розглядаючи Девича й Олійника як крайніх форвардів. Вона гнучко перетворювалася у 1-4-5-1, але матч ще раз підтвердив — Девич й Олійник разом на полі несумісні.

Вилучення

Динамівські шанувальники скинулись по 30 гривень

Червона картка, показана форварду "Металіста" Девичу, суттєво вплинула на гру. До неї "Динамо" володіло незначною перевагою, яка швидше вимірювалася у самовідданості, ніж у кращій комбінаційній грі. Після перерви Маркевич ризикнув зняти захисника Селіна, випустивши додаткового форварда Антонова. Обрадович змістився вліво, а Шелаєв став центральним захисником. Користі це не дало — в обороні "Металіста" були величезні "дірки", чим "Динамо" і скористалося. Харків"янам бракувало винахідливості в півзахисті. Частково цю проблему міг вирішити Рикун, але випускати технічного, проте повільного гравця в меншості, було невиправдано.



Валерій Газзаєв подав у відставку 27 березня ще до матчу з "Металістом". У суботу головний тренер "Динамо" повідомив про це рішення клубних керівників. Російський сайт Lifesports.ru пише, що Валерій Георгійович узгоджує з клубними юристами деталі розірвання контракту з "Динамо". Можливо, Газзаєву доведеться виплатити киянам частину суми, яку він отримав як підйомні при підписанні договору.

Президент "Динамо" Ігор Суркіс назвав інформацію про відставку Газзаєва дурницею.



Футбол. Чемпіонат України. Прем"єр-ліга. Результати матчів 22 туру

"Динамо" (Київ) — "Металіст" (Харків) — 3:0

"Шахтар" (Донецьк) — "Арсенал" (Київ) — 3:1

"Карпати" (Львів) — "Дніпро" (Дніпропетровськ) — 1:0

"Металург" (Запоріжжя) — "Зоря" (Луганськ) — 3:1

"Таврія" (Сімферополь) — "Металург" (Донецьк) — 1:0

"Чорноморець" (Одеса) — "Іллічівець" (Маріуполь) — 1:1

"Закарпаття" (Ужгород) — "Оболонь" (Київ) — 0:1

"Кривбас" (Кривий Ріг) — "Ворскла" (Полтава) — 1:1

"Арбітр має право не зупиняти гру"

Ситуацію з вилученням Девича "ГПУ" прокоментував колишній голова комітету арбітрів Віктор Дердо, 55 років.

— Я так розумію, що Девич отримав червону картку за удар суперника (Михалика. — "ГПУ") рукою по обличчю. Претензій до судді бути не може.

Конфліктна ситуація виникла після того, як форвард "Металіста" Джексон Коельйо лежав на газоні, а "динамівці" не вибили м"яч за межі поля.

Якщо арбітр вважає, що гравець не зазнав серйозного ушкодження, він має право не зупиняти гру, — каже Дердо. — Ситуація дуже делікатна. Футболісти можуть симулювати порушення, щоб зірвати атаку суперника. Тому міжнародні футбольні федерації не прописують у правилах обов"язковість виносу м"яча за межі поля. Це винятково — жест доброї волі команд.

Євген САВЧУК

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" перемогло "Металіст"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі