вівторок, 19 квітня 2011 00:30

"Динамо" не забило у Бразі

Автор: фото з сайта www.ukrfoto.net
  Тренер мадридського ”Реала” Жозе Моуріньйо —  головна зірка португальского телебачення. Він рекламує все — від бритв для гоління до нічних клубів
Тренер мадридського ”Реала” Жозе Моуріньйо — головна зірка португальского телебачення. Він рекламує все — від бритв для гоління до нічних клубів

— Наші гравці занадто високої думки про себе. Таке враження, що їм винен увесь світ, — каже 36-річний капітан "Динамо" Олександр Шовковський. Тільки він, Шевченко та Мілевський говорили з журналістами після матчу в португальській Бразі. Він завершився внічию — 0:0. Господарі пройшли до півфіналу за рахунок виїзного м'яча, проведеного в першому поєдинку в Києві.

Півзахисник Олег Гусєв, вийшовши з роздягальні, про щось неголосно перемовляється з головним тренером Юрієм Сьоміним. Помічник того Олег Лужний йде один і говорить по телефону. "Динамівці" швидко сідають в автобус — останнім це робить тренер Сергій Ребров. Виліт із Браги перенесли з ранку п'ятниці на пізню ніч четверга.

У день поєдинку "динамівці" провели розминку на галявині біля готелю "Меліа Брага". У той час головний тренер португальців Домінгуш Пасіенсія відвідує тамтешній собор "Бон Жезус". Там він перетинається з групою українських журналістів. Спілкуємося. Про тактику на матч Пасіенсія не говорить, але дає зрозуміти — рахунок 0:0 його влаштує. Робимо висновок, що господарі гратимуть від оборони.

У 200-тисячній Бразі немає жодної афіші, яка б сповіщала про матч із киянами. Але господарі знаходять інший спосіб залучити глядачів на 30-тисячний муніципальний стадіон. Центром міста роз'їжджає автобус, з якого лунає гімн "Браги", а поряд двоє хлопчаків демонструють віртуозне володіння м'ячем. Дивишся на них і розумієш, чому в цій країні народжуються такі гравці, як Кріштіану Роналду. Хоча на місцевих телеканалах футбольна зірка номер один — не гравець мадридського "Реала", а його головний тренер Жозе Моуріньйо. Він рекламує все — від бритв для гоління до нічних клубів.

За годину до матчу на полі стадіону з'являється Андрій Шевченко. Форвард пропускатиме поєдинок через дискваліфікацію, але прилетів до Португалії і взяв участь у тренуванні. Тепер Шева сідає на лаву запасних. Згодом до нього приєднуються Сергій Ребров та Андрій Несмачний. У кількох метрах місцеві вболівальники просять у Шевченка щось з одягу. Футболіст жестами показує, що дарувати йому нічого.

Ще за день до матчу було ясно: кияни гратимуть за схемою 1-4-4-2 з парою форвардів Мілевський—Кравець. Можливо, тут Сьомін допустив головну помилку. Матч показав, що Мілевський після травми грати неготовий. Артем не тільки погано бігав, а й діяв занадто стандартно.

Можливо, Сьоміну варто було посилити опорну зону Гармашем і залишити в нападі одного Кравця. Це могло б дати результат із двох причин: Мілевський вийшов би десь на 70-й хв. відносно свіжий проти вже втомлених суперників. Також поява Гармаша розв'язала б руки Роману Єрьоменку. Останній тепер діє на одній лінії з Вукоєвичем, що звужує його можливості як диригента атак.

Вийшло ж так, що в "Динамо" не було ігрових ідей, щоб здолати чітко організовану оборону господарів. Киян недостатньо атакували флангами, мало били здалеку, примітивно розігрували стандартні ситуації, не змінювали напрямок руху атаки. Перевагу "Браги" у фізичній готовності підкреслила їх гра в меншості. До того ж господарі вдало перебудувалися по ходу зустрічі — місце вилученого правого захисника Пауло Сезара зайняв Леандро Саліно, який починав матч у нападі.

Сьомін не мав серйозного резерву на лаві запасних. Проте в центр нападу по ходу гри можна було поставити універсального Андрія Ярмоленка. Однак чомусь тренер киян до такого кроку не вдався. А майже весь другий тайм спостерігав мовчки, притулившись збоку до лави запасних.

У "Динамо" триває спад форми, який почався із манчестерського поєдинку.

82 млн євро вклали у зведення стадіону у Бразі. Його відкрили 30 грудня 2003-го. Розташований у скелі. Дві трибуни з'єднані одним тросом. Хороша акустика

7 євро — коштує 1 кг м'яса в магазинах міста

4,95 євро — ціна місцевого портвейну марки "Феррейра"

0,89 євро — 1 кг картоплі

365 — соборів розташовані у Бразі

 

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" не забило у Бразі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі