вівторок, 29 серпня 2017 06:16

"Динамо" не приїхало на матч до Маріуполя
2

25 мільйонів євро заплатить німецька ”Боруссія” з Дортмунда за капітана київського ”Динамо” Андрія Ярмоленка. Футболіст уже пройшов медогляд у Німеччині.  У ”Боруссії” він замінить француза Усмана Дембеле, якого придбала іспанська ”Барселона” за 105 млн євро.

— Чому піднята така істерія? Команда не приїжджає на матч — їй зараховують технічну поразку. Питань немає. Але вони (Федерація футболу України. — ГПУ) програють всі міжнародні суди. І вони це знають, — каже президент київського "Динамо" Ігор Суркіс, 58 років. — Є кілька варіантів. Перший — перенести матч до Києва. Другий — якщо припиняться обстріли, зіграти матч другого кола у Маріуполі 2 грудня. Третій варіант — два матчі на нейтральному полі. Або чотири, якщо команди зустрінуться на другому етапі.

27 серпня в Маріуполі Донецької області мав відбутися поєдинок чемпіонату України між однойменною командою та київським "Динамо". Проте гості на зустріч не прибули. Пояснили: хочуть гарантій безпеки у при­фронтовому місті, де до лінії зіткнення — 20 км. Служба безпеки України та Міністерство внутрішніх справ не заборонили матч, але й не рекомендували його проводити — у час відзначення Дня Незалежності України. Федерація футболу постановила: грати. "Динамо" відмовилося. Тепер київському клубу контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу присудить технічну поразку за неявку — 0:3. Апеляційний комітет ФФУ затвердить це рішення. Після цього "Динамо" оскаржить його в міжнародному спортивному суді у швейцарській Лозанні.

— Я проти того, щоб результат матчу вирішувався не на футбольному полі, — каже 42-річний Андрій Павелко, президент ФФУ. — Але в нас не може бути привілейованих клубів. У Маріуполі до "Динамо" грали три ­команди. Інцидентів не виникло, безпеку приймаюча сторона організувала на найвищому рівні. А додаткових гарантій ніхто не дасть. Джона Кеннеді охороняли найбільше за всіх у світі, але всі знають, яка сталася біда (35‑го президента США вбили 22 листопада 1963 року пострілом із гвинтівки. — ГПУ).

Колотнеча навколо поєдинку "Маріуполь" — "Динамо" — елемент війни, яку колишній керівник Федерації футболу України і власник "Динамо" Григорій Суркіс оголосив нинішньому — Андрієві Павелку. Останній поступово захопив владу у ФФУ, усунув звідти людей Суркіса і провадить політику в інтересах Ріната Ахметова, власника донецького "Шахтаря" й давнього опонента братів Суркісів.

Тому їхня турбота щодо безпеки гравців фальшива. Справжня мета — похитнути позиції Павелка, бо шанси виграти суд у Лозанні значні через близькість Маріуполя до лінії розмежування.

На інтереси глядачів, які у святковий день хотіли подивитися футбол, власники столичного клубу наплювали.

Футбол. Чемпіонат України 2017/18. Прем'єр-ліга

Результати матчів сьомого туру

"Маріуполь", Донеччина — "Динамо", Київ — не відбувся через неприбуття "­Динамо"

"Верес", Рівне — "Шахтар", Донецьк — 1:2

"Зоря", Луганськ — "Чорноморець", Одеса — 5:0

"Олімпік", Донецьк — "Карпати", Львів — 0:0

"Олександрія", Кіровоградщина — "Ворскла", Полтава — 0:1

"Сталь", Кам'янське, Дніпропетровщина — "Зірка", Кропивницький — 0:1

Восьмий тур

9 вересня, субота — базовий день

"Зірка" — "Чорноморець" ТБ: "Футбол 1/2"

"Шахтар" — "Зоря" ТБ: "Футбол 1/2"

"Карпати" — "Верес" ТБ: ­УНІАН

"Ворскла" — "Олімпік" ТБ: "Футбол 1/2"

"Динамо" — "Олександрія" ТБ: "2+2"

"Сталь" — "Маріуполь" ТБ: "Футбол 1/2"

Ліга чемпіонів 2017/18

Груповий турнір

Група "F"

"Шахтар", Донецьк, Україна; "Манчестер Сіті", Англія; "Наполі", Неаполь, Італія; "Феєноорд", Роттердам, Нідерланди

Ліга Європи 2017/18

Четвертий, останній, кваліфікаційний раунд

Повторні матчі

"Динамо", Київ, Україна — "Марітіму", Фуншал, Португалія — 3:1 (перший матч — 0:0)

"Олександрія", Україна — БАТЕ, Борисов, Білорусь — 1:2 (1:1)

Груповий турнір

Група "В"

"Динамо", Київ, Україна; "Янг Бойз", Берн, Швейцарія; "Партизан", Бєлград, Сербія; "Шкендербеу", Корча, Албанія

Група "J"

"Атлетик", Більбао, Іспанія; "Герта", Берлін, Німеччина; "Зоря", Луганськ, Україна; "Естерсунд", Швеція

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" не приїхало на матч до Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі