середа, 07 вересня 2011 07:00

Чемпіоном світу вдруге поспіль став британець

Автор: фото: Андрій Шматов
  Ґері Гант виконує стрибок з найвищим коефіцієнтом складності — 6,2
Ґері Гант виконує стрибок з найвищим коефіцієнтом складності — 6,2

У Ялті пройшов заключний етап чемпіонату світу з кліф-дайвінгу — стрибків у воду зі скелі. Змагання відбулися у Ластівчиному гнізді під патронатом компанії "Ред Булл". Платформа заввишки 26 м, найменша з-поміж місць проведення етапів світової першості. Фінальні змагання зібрали 15 тис. глядачів.

Чемпіонат стартував 12 березня в Чилі. У Ялті був сьомий етап. Британець 27-річний Ґері Гант іще до його початку підтвердив свій титул найсильнішого кліф-дайвера планети. Він удруге поспіль став чемпіоном світу.

— Приємно бачити стількох людей, які відвідали змагання, — каже Гант кореспонденту "ГПУ". — Головне для нас — перебороти страх. Він постійно тебе супроводжує, треба завжди бути зосередженим.

Питаю, чи цікавиться футболом.

— Так, звичайно. Уболіваю за "Саутгемптон". Улюблений футболіст — Метт Ле Тісьє.

Проте перемогти в Ялті британцеві не вдалося. Гант припустився помилки у кваліфікаційному раунді. Після першої серії стрибків у фінальній частині він посідав тільки 10-ту сходинку, але надалі збільшив коефіцієнт складності й без проблем вийшов на поточне перше місце.

Конкурувати в Криму з ним міг тільки росіянин Артем Сильченко. Він набрав 518,3 бала, встановив особистий рекорд. Гант задовольнився результатом 418,65.

У загальному заліку британець набрав 125 балів. У Сильченка 91. Третім став Міхал Навратіл із Чехії — 77 очок.

Українець В'ячеслав Полещук у загальному заліку став четвертим (65 очок), а Олександр Куценко посів сьоме місце (43).

У Ялті виступав іще один українець — Геннадій Куценко. Опинився на останній, 13-й, позиції.

Зараз ви читаєте новину «Чемпіоном світу вдруге поспіль став британець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі