вівторок, 19 жовтня 2010 07:33

Бріґґс протримався всі 12 раундів

 

38-річний американець Шеннон Бріґґс став третім боксером, якому вдалося вистояти проти на рік старшого українця Віталія Кличка.

16 жовтня на "O2 Ворлд Арена" в Гамбурзі Кличко (41 перемога, 38 нокаутів, 2 поразки, 0 нічиїх) переміг Бріґґса (51 перемога, 45 нокаутів, 6 поразок, 1 нічия) за очками. Віталій домінував у кожному раунді, що позначилося на картках суддів — 112:107 (двічі) і 112:105. За останні два з половиною роки після свого повернення в бокс Кличко-старший провів шостий переможний бій за титул чемпіона світу за версією WBC у надважкій вазі. Раніше всі 12 раундів проти Віталія відстояли американці Тімо Гоффман та Кевін Джонсон.

Для "ГПУ" бій аналізує боксерський тренер із Мінська Сергій Питалєв, 37 років:

— Кличко просто засмикав американця в початкових раундах, і цим викликав невпевненість Бріґґса в дистанції для початку атаки. А немає відчуття дистанції — нізвідки починати дії. Думаю, якщо і був у Бріґґса план виграти, то саме в перших трьох раундах він і розсипався.


Очікували, що бій складеться саме так?

— Припускав такий характер поєдинку, але з нокаутом в дев'ятому-десятому раундах. Також очікував більшої кількості клінчів. Але Віталій витримував дистанцію, а Бріґґс показав прекрасну стійкість.


Деякі експерти дорікали, що Віталій підібрав собі безпечного суперника.

— Частка правди в цьому є. Команда Кличка, напевно, чимало часу провела перед екраном під час підбору суперника. Це — бізнес, і грамотна побудова своєї кар'єри — ознака розуму та класу.


Кличко або Бріґґс вас чимось здивували?

— Ніяких сюрпризів не сталося. Тільки Бріґґс виявився міцнішим, ніж я думав, а Віталій гострішим, ніж очікувалося.


Російський коментатор сказав, що Віталій трохи не допрацював.

— Нормально він допрацював. Але паузу можна було зробити не в 11-му раунді, а в 10-му. Тоді нокаут був би точно. Не вистачило зовсім трохи, але розіграно чітко. Віталій був хороший у всіх компонентах.


Кличкові-старшому 39 років. Чи варто йому продовжувати кар'єру?

— Віталія можна порівняти з хорошим коньяком — чим старший, тим кращий. А, відповідно, йому визначати межі своїх бажань, можливостей і довголіття в боксі.


На цьому етапі кар'єри які боксери для Віталія найнебезпечніші?

— Володимир Кличко небезпечний точно.


Боксери, які постраждали від ударів Віталія Кличка


1. Коррі Сандерс.

Бій відбувся 24 квітня 2008 року

Кличко нокаутував південноафриканця у восьмому раунді. Після бою виявилося, що в Сандерса лопнули барабанні перепонки, тріснули черепно-лицеві кістки та ніс, розірвана селезінка та зламані троє ребер. Лікувався півроку.

2. Самуєль Пітер.

Бій відбувся 11 жовтня 2008 року

Віталій переміг нокаутом у 10 раунді. Пітер, якого називають Нігерійським жахом, практично втратив зір після поєдинку й одразу з рингу поїхав до лікарні.

3. Кріс Арреола.

Бій відбувся 26 вересня 2009 року

Поєдинок зупинили після 10-го раунду за вимогою Ґенрі Раміреса, тренера Арреоли. Праве око Кріса заплило, з носа пішла кров.

Зараз ви читаєте новину «Бріґґс протримався всі 12 раундів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі