вівторок, 20 серпня 2013 00:00

Богдан Бондаренко станцював "голубець"

Автор: фото: REUTERS
  Богдан Бондаренко на чемпіонаті світу виступав із травмованою ногою
Богдан Бондаренко на чемпіонаті світу виступав із травмованою ногою

23-річний Богдан Бондаренко став чемпіоном світу зі стрибків у висоту. Харківський спортсмен установив рекорд чемпіонатів і повторив національний — 2,41 м.

Богдан почав змагання з висоти 2,29 м. Пропустив 2,32 м, потім — 2,38 м. Одразу вирішив стрибати 2,41 м. Це позначка, яку долали до нього лише три стрибуни за всю історію легкої атлетики. Вона підкорилася з другої спроби.

Потім планку підняли до 2,46 м. Бондаренко був надзвичайно близький до успіху під час другої спроби. Але світовий рекорд, встановлений кубинцем Хав'єром Сотомайором у липні 1993 року, встояв.

Бондаренко пропускав висоти не від самовпевненості, а через травму ноги. З квітня він не виконав жодного стрибка на тренуваннях, обмежуючись спеціальними вправами. До Москви приїхав з болем у паху. Спробував не навантажувати його під час кваліфікації, але натомість постраждала стопа.

— Стрибати було боляче, — каже Бондаренко.

Після перемоги Богдан виконав танок "голубець" — одна нога б'є іншу під час підскоку. Танцями займався до захоплення легкою атлетикою.

Хобі Бондаренка — автомобілі. Має "Мазду 626". Хоче поміняти її на БМВ.

Зараз ви читаєте новину «Богдан Бондаренко станцював "голубець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі